Tesla construiește o nouă fabrică de baterii în Shanghai

Scris de | 10 aprilie, 2023
Tesla construiește o nouă fabrică de baterii în Shanghai
Foto: Tesla

Tesla a anunțat că va construi o nouă fabrică de baterii la Shanghai, lucrările la aceasta urmând să înceapă mai târziu în acest an. Odată finalizată (lucru care se preconizează că se va întâmpla în a două jumătate a lui 2024), aceasta va fi capabilă să producă 10000 de Megapacks anual. Fiecare astfel de baterie poate stoca suficientă energie pentru a alimenta 3600 de case timp de o oră, iar compania americană le-a spus celor de la Bloomberg că dorește să vândă bateriile produse în China la nivel global.

Gigantul a mai construit fabrici pentru bateriile Megapack și în alte locații ale globului, precum Texas și în sudul Australiei. Anunțul făcut în acest weekend însă indică faptul că Tesla începe să se bazeze mai mult pe piața chineză, chiar într-o perioadă în care SUA se folosește de politica sa economică pentru a împinge mai multe companii și producători americani să realizeze produsele lor înăuntrul granițelor.

Tesla mai produce în Shanghai automobile electrice Model 3, lucru care se întâmplă încă din 2019. De asemenea, există planuri serioase pentru a extinde Gigafactory Shanghai, pentru a atinge un număr estimat de 450.000 de unități produse anual. Cererea pe piața chineză a început însă să scadă, gigantul american fiind nevoit să reducă prețurile cerute pentru mașinile sale electrice în luna ianuarie.

Etichete: , , , , , , ,