Apple deschide primele sale magazine în India

Scris de | 11 aprilie, 2023
Apple deschide primele sale magazine în India

La 20 de ani de la intrarea pe piața din India, Apple se pregătește de lansarea primelor sale magazine fizice în regiune, marcând și un interes din ce în ce mai mare pentru produsele sale în această zonă. Astfel, gigantul din Cupertino a anunțat că va deschide primul său magazin, Apple BKC, în Mumbai, pe 18 aprilie, urmat imediat de deschiderea Apple Saket, în Delhi, pe 20 aprilie. Piața din India este recunoscută mai degrabă pentru puterea sa de cumpărare în zonele de midrange sau low-end, astfel că până acum, interesul pentru produsele Apple nu era atât de ridicat.

Majoritatea telefoanelor vândute în India costă sub 250 de dolari, însă Apple s-a declarat optimistă în ultima perioadă cu privire la potențialul de creștere al națiunii asiatice. Compania americană mai spune și că noile locații de retail „marchează o expansiune semnificativă în India, care le va oferi clienților noi modalități de a descoperi și cumpăra produse Apple, cu un serviciu și experiențe excepționale”.

În pregătirea pentru deschiderea noilor magazine, Apple a făcut angajări în ultimele luni. În 2020, compania își lansa platforma de cumpărare online pe piața din India, iar planurile inițiale prevedeau deschiderea primului magazin fizic în 2021, lucru amânat însă de pandemie. De asemenea, americanii își doresc să transforme India într-o zonă cheie pentru producția de hardware, grație unor noi granturi oferite de administrația din New Delhi producătorilor care vor să își extindă prezența aici. Foxconn și Wistron, parteneri ai Apple, au și mărit producția în fabricile locale din India, iar ținta celor din Cupertino este ca, până în 2025, să producă 25% din toate iPhone-urile sale aici.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple to open first India retail stores next week, signaling growth ambitions in emerging market