Joe Rogan trage alarma cu privire la podcasturile deepfake cu AI-uri

Scris de | 14 aprilie, 2023
Joe Rogan trage alarma cu privire la podcasturile deepfake cu AI-uri

După ce am asistat la „discuţii” între Steve Jobs şi Elon Musk, unele realizate de AI, dar şi melodii noi Nirvana create de AI, acum avem podcasturi deepfake create de AI. Joe Rogan a semnalat pe Twitter faptul că e un început periculos faptul că tocmai s-a publicat un podcast al său cu Sam Altman.

Problema e că Rogan nu a discutat cu Sam Altman, CEO OpenAI, creatorul lui ChatGPT. Cei doi au discutat o oră despre AI, într-o discuţie creată de AI, analizând miile de podcasturi ale lui Rogan. ChatGPT a creat acest podcast deepfake, imitând tonalitatea, ticurile, expresiile lui Rogan şi Altman. E drept că nu s-a vorbit despre DMT şi Yeti aşa mult cum face Rogan de obicei, totuşi.

Cine ar asculta doar versiunea audio ar putea crede că e o discuţie reală. Ce lipseşte totuşi este umorul şi micile moment de „luat pe câmpii” şi deviat discuţia spre fitness şi fake news. Până şi piesa lui Eminem care se aude în episod este generată de un AI cunoscut ca 40 Hertz. Tot un AI a cântat şi o melodie a lui Eminem inexistentă pentru un mixaj al lui David Guetta recent.

E foarte meta să vezi cum un AI a creat un podcast despre AI, despre viitorul său, probleme de etică, fundaţii tehnice şi riscul pus joburilor umane. Nu e de mirare că Elon Musk şi alte sute de minţi luminate din tech au cerut o pauză în dezvoltarea AI-ului, citând riscuri şi potenţial de abuz. Ne întrebam cum rămâne cu drepturile de autor, drepturile asupra imaginii, vocii unei persoane imitate de un AI.

Mai există şi un podcast deepfake cu Rogan şi Steve Jobs, datând deja de luni bune.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Slashgear