ASUS lansează noi laptopuri ultraportabile, între care și Zenbook S 13 OLED, un notebook cu o greutate de 1 kg și grosime de 1 cm.

Scris de | 24 aprilie, 2023
ASUS lansează noi laptopuri ultraportabile, între care și Zenbook S 13 OLED, un notebook cu o greutate de 1 kg și grosime de 1 cm.

În cadrul evenimentului au fost prezentate modelele ultra-subțiri și ultra-ușoare Zenbook și Vivobook, cu performanțe de vârf, funcții sustenabile și ecrane OLED.

ASUS a lansat cele mai noi laptopuri din portofoliu, prezentând noi modele Zenbook și Vivobook în cadrul evenimentului de lansare Thincredible. Zenbook S 13 OLED (UX5304) a debutat drept cel mai subțire laptop ultra-portabil cu OLED din lume – redefinind ideea de laptop ultra-portabil. Echipate cu noile ecrane ASUS Lumina OLED, cu tehnologia ASUS IceCool și având un design durabil, cele mai recente modele Zenbook și Vivobook le oferă utilizatorilor performanțe sustenabile și inovații practice.

Zenbook S 13 OLED are o grosime de doar 1 cm și cântărește doar 1 kg. Acest laptop certificat Intel Evo oferă performanțe bune, autonomie și sustenabilitate, alături de un ecran ASUS Lumina OLED integrat într-o carcasă ultra-compactă. Având o baterie de 63 Wh pentru activități pe parcursul întregii zile și o gamă completă de porturi I/O, acest model este partenerul potrivit pentru cei al căror stil de viață implică portabilitate. Linia Zenbook include, de asemenea, Zenbook 14X OLED (UX3404), un laptop portabil compact, dar și Zenbook 14 Flip OLED (UP3404), un laptop ultra-portabil convertibil și polivalent.

În cadrul evenimentului virtual au fost prezentate, de asemenea, Vivobook S 14 OLED (K5404) și Vivobook S 15 OLED (K5504). Aceste laptopuri subțiri și ușoare oferă performanțe mai bune și au un design unic, fiind certificate Intel Evo pentru cea mai bună experiență de utilizare. Sunt echipate cu procesoare ce pot urca în gamă până la Intel Core i9-13900H din generația a 13-a, cu ecrane luminoase ASUS Lumina OLED 2,8K la 120 Hz și cu baterii de mare capacitate, de 75 Wh. Vivobook S 15 OLED vine, de asemenea, cu grafică Intel Arc opțională. Cu durabilitate certificată la nivel militar și proiectate cu balamale ce se deschid la 180° pentru a permite multiple scenarii de utilizare, Vivobook S 14 OLED și Vivobook S 15 OLED oferă utilizatorilor rezistență și utilizare flexibilă.

În cadrul evenimentului a fost anunțată, de asemenea, o colaborare între ASUS și A Bathing Ape (BAPE), celebrul brand de îmbrăcăminte de stradă. Rezultatul acestei colaborări, ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition, marchează prima asociere BAPE pentru lansarea unui laptop, fiind sincronizată cu cea de-a 30-a aniversare a brandului. Celebrând estetica și combinând stilurile împărtășite atât de BAPE, cât și de Vivobook, acest laptop e disponibil într-o culoare trendy, având în pachet accesorii precum o geantă de transport, un mouse, figurine și multe altele.

Premieră: ecranele ASUS Lumina OLED

În cadrul evenimentului, compania a anunțat ASUS Lumina OLED, noua titulatură a ecranele OLED care standardizează soluții de calitate construite în jurul experienței OLED. De asemenea, denumirea evidențiază avantajele ecranelor ASUS OLED, care oferă o experiență vizuală mai bună, ce depășește standardul ecranelor OLED tradiționale.

Dincolo de avantajele oferite de afișajele OLED tradiționale, cum ar fi un contrast mai mare și o gamă mai largă de culori, afișajele ASUS Lumina OLED sunt validate Pantone, certificate VESA DisplayHDR True Black și calibrate din fabrică cu Delta E < 1 pentru a oferi o acuratețe sporită în redarea culorilor. În plus, utilitarul de management al culorii ASUS Splendid, OLED Power Saving și tehnologia ASUS Tru2Life contribuie la furnizarea unor instrumente mai bune și mai adaptabile. Totodată, certificarea TÜV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră, facilitatea de prevenire a burn-in-ului ASUS OLED Care și durabilitatea de nivel militar le face mai fiabile și ajută la menținerea calității și confortului în timp. ASUS oferă, de asemenea, înlocuirea gratuită a ecranului OLED pentru orice problemă de tip burn-in în timpul perioadei de garanție.

Zenbook S 13 OLED (UX5304):

Zenbook S 13 OLED (UX5304) este cel mai subțire laptop OLED de 13 inchi din lume și, de asemenea, cel mai ecologic Zenbook din toate timpurile. Cu un profil subțire de 1 cm și o carcasă ușoară de 1 kg, acest Zenbook este finisat în noua culoare Basalt Gray sau în clasica Ponder Blue. De asemenea, este proiectat cu gândul la mediu, folosind în construcția sa metale și materiale plastice reciclate și utilizând ambalaje sustenabile certificate FSC.

Modelul în culoarea Basalt Gray dispune de materialul ASUS Plasma Ceramic Aluminum, care-i conferă aluminiului de pe capac proprietăți ceramice în urma unui proces tehnologic cu impact redus asupra mediului. Acest tratament sporește rezistența la uzură, protecția împotriva coroziunii, managementul termic, duritatea și durata de viață, conferindu-i în același timp un aspect mai natural pentru gama Zenbook.

Acest model Zenbook certificat Evo dispune de puterea unui procesor până la Intel Core i7 din generația a 13-a, de 32 GB de memorie RAM LPDDR5 și de un SSD PCIe 4.0 x4 cu capacitate de 1TB. Setul complet de porturi I/O și bateria de 63 Wh facilitează conexiunile și autonomia în deplasări. Pentru a reda conținutul multimedia, Zenbook S 13 OLED integrează un ecran ASUS Lumina OLED 16:10 2.8K (2880 x 1800) 16:10, validat Pantone, certificat Dolby Vision și VESA DisplayHDR True Black 500.

Zenbook 14X OLED (UX3404):

Zenbook 14X OLED (UX3404) susține stilul de viață cu utilizări mobile. Acest model are o carcasă subțire și ușoară, disponibilă în două culori: Sandstone Beige și Inkwell Gray. Versiunea Sandstone Beige are un capac realizat din noul material ecologic ASUS Plasma Ceramic Aluminum, cu finisaj asemănător ceramicii și ce oferă o senzație la atingere asemănătoare pietrei. Zenbook 14X OLED este certificat Evo, dezvoltând o putere mai mare într-un design mai subțire și mai ușor, cu până la cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H din a 13-a generație, grafică NVIDIA GeForce RTX 3050 pentru creatori, 32 GB de memorie rapidă LPDDR5 și un SSD PCIe 4.0 de 1 TB. Integrează, de asemenea, un afișaj ASUS Lumina OLED de 14,5 inchi mai mare, 16:10 2.8K 120 Hz, de 14,5 inchi, precum și o baterie de 70 Wh pentru o autonomie de până la 10 ore.

Zenbook 14 Flip OLED (UP3404):

Versatilul Zenbook 14 Flip OLED este tot ceea ce au nevoie utilizatorii mereu ocupați și aflați în mișcare. Carcasa compactă include un ecran tactil ASUS Lumina OLED de 14 inchi, format 16:10, cu rezoluție 2.8K, pentru o imagine mai fidelă din punct de vedere al culorilor, validată Pantone. Acesta suportă un stylus MPP 2.0 cu 4.096 niveluri de presiune, pentru scrierea de mână. Certificat Evo și alimentat de cele mai recente procesoare Intel Core de generația a 13-a, Zenbook 14 Flip OLED are o baterie de 75 Wh, iar carcasa ușoară de 1,5 kg are o grosime de doar 15,9 mm, cu o balama la 360° ce susține ecranul în orice poziție. Include, de asemenea, un sistem audio Dolby Atmos certificat Harman Kardon pentru un sunet și conferințe online clare.

Inovațiile Vivobook

Vivobook S 15 OLED BAPE Edition (K5504):

Vivobook S 15 OLED BAPE Edition este o ediție specială a Vivobook S 15 OLED și primul bundle BAPE din istorie ce include un laptop. ASUS își propune să ofere una dintre cele mai interesante colaborări dintre tehnologie și moda stradală de până acum. BAPE este un brand cu nume în domeniul streetwear, iar estetica sa luminoasă și strălucitoare se potrivește perfect cu stilul energic și vibrant al Vivobook. Anul acesta marchează cea de-a 30-a aniversare a BAPE, fiind momentul perfect pentru ediția limitată BAPE, care va fi lansată mai târziu, în 2023.

Vivobook S 14 OLED (K5404) și Vivobook S 15 OLED (K5504):

Vivobook S 14 OLED și S 15 OLED sunt laptopuri certificate Evo cu procesoare Intel Core i9-13900H din a 13-a generație și ecrane ASUS Lumina OLED cu rezoluție până la 2,8K și rată de refresh până la 120 Hz. Seria Vivobook S permite streaming, lucru și divertisment fără întreruperi, oferind panouri cu un raport ecran/corp de până la 88% și sisteme audio certificate Harman Kardon, împreună cu certificarea Dolby Atmos.

Având o grosime de doar 17,9 mm și o greutate de doar 1,5 kg pentru versiunea de 14,5 inchi și de 1,7 kg pentru cea de 15,6 inchi, laptopurile compacte din seria Vivobook S sunt ușor de transportat. Acestea sunt disponibile într-o gamă de finisaje Midnight Black, Cool Silver, Cream White sau Solar Blue, iar designul nou folosește elemente de stil cu blocuri suprapuse în jurul zonelor porturilor I/O. Elementele iconice ale Vivobook includ eticheta cu logo în relief de pe capacul metalic, accentele în formă de bandă de pe tasta Enter și o tastă ESC portocalie.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , , , ,