Samsung le interzice angajaţilor să mai folosească ChatGPT; Iată de ce!

Scris de | 3 mai, 2023
Samsung le interzice angajaţilor să mai folosească ChatGPT; Iată de ce!

Samsung se număra printre companiile care s-au declarat încântate sau chiar entuziaste cu privire la chatboţii cu AI, în frunte cu ChatGPT. Ei bine cum atitudinea sa e mai degrabă precaută, iar compania a anunţat că le interzice angajaţilor să mai folosească ChatGPT.

Samsung a trimis un memo intern staff-ului său, prin care interzice utilizarea de tool-uri AI generative, precum ChatGPT sau Bard din motive legate de securitate. Mutarea vine după ce o serie de informaţii sensibile au fost scăpate de angajaţii Samsung şi asta nu doar o dată, ci de 3 ori. S-a întâmplat după ce datele au fost introduse în baza de date a AI-ului.

E vorba despre date de măsurare semiconductor, tehnologii secrete, proprietare Samsung. Probleme e că odată datele introduse, ele devin parte din tool-urile generative ale companiei pe vecie. Datele ar putea fi servite unui utilizator ChatGPT care pune o întrebare oriunde pe glob. Nu este voie cu tool-uri AI generative pe terminale deţinute de compania Samsung: computere, tablete şi telefoane.

Cei care nu respecta regula riscă sancţiuni disciplinare, inclusiv concederea. ChatGPT însăşi nu e străină de scăpări, expunând date personale ale utilizatorilor la început de an, inclusiv istoricul de chat, adrese de email şi chiar unele cifre ale cardurilor. S-a întâmpla pe 20 martie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Sammobile