Huawei Watch 4 va putea măsura glicemia… sau pe aproape

Scris de | 18 mai, 2023
Huawei Watch 4 va putea măsura glicemia… sau pe aproape

Citind informaţiile care vin din China ai fi tentat să crezi că Sfântul Graal al diabetului s-a lansat deja. E vorba despre un ceas care poate monitoriza glicemia şi acela ar fi Huawei Watch 4. De fapt o funcţie mult mai cuminte de pe acelaşi palier a fost anunţată.

Yu Chengdong, CEO Huawei CBG a făcut o postare pe Weibo în care a anunţat că Huawei Watch 4 va aduce un tool care poate evalua riscul de hipoglicemie. Deocamdată funcţia e disponibilă doar în China şi doar pentru câţiva utilizatori care participă la un studiu. Foloseşte o modalitate non invazivă de a măsura nivelul de glucoză din sânge şi oferă o notificare dacă găseşte un risc.

Huawei Watch 4 a fost anunţat pe 9 mai în Europa, în două variante, una standard şi una Pro. Ele vor sosi în Europa pe parcursul verii. Până atunci o instituţie medicală din China colaborează cu Huawei pentru a dezvolta sistemul de măsurare a glucozei din sânge. Vom vedea pe ceas „o idee cu privire la cifrele glicemiei”, o evaluare a riscului de hipergliceme.

Ceasul va oferi şi sfaturi pentru a reduce glicemia. Totul e pentru referinţă, nu reprezintă un diagnostic şi nici un echipament medical. Cum se face măsurătoarea? O combinaţie între puls, SpO2, temperatura pielii aparent. De văzut ce au de spus doctorii despre acest sistem.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Notebookcheck