Sony confirmă consola portabilă care îţi permite să te joci jocuri de PS5 din mers

Scris de | 25 mai, 2023
Sony confirmă consola portabilă care îţi permite să te joci jocuri de PS5 din mers

În cadrul Playstation Showcase Sony a confirmat ceea ce auzisem şi anume că pregăteşte un soi de consolă portabilă. De fapt Project Q nu e chiar consolă portabilă de sine stătătoare, ci mai degrabă un dispozitiv pe care faci streaming de pe PlayStation 5.

Sony a confirmat că va permite utilizatorilor de console PlayStation 5 să facă stream cu jocurle lor preferate spre un soi de display portabil. Preşedintele Sony Interactive Entertainment şi CEO-ul sau, Jim Ryan a confirmat existenţa acestui Project Q. Streaming-ul se face via Wi-Fi, folosind tehnologie Remote Play a companiei.

Dispozitivul are un ecran HD de 8 inch şi „toate butoanele şi funcţiile” unui controller DualSense. Practic asta şi primim, un controller cu ecran şi fără prea multe componente la interior. Mă îndoiesc că are un CPU puternic, mult RAM sau multă stocare. E bine, deoarece îi rămâne mai mult loc pentru o baterie mare. Avem şi o pereche de căşti wireless nouă, pe care o descoperiţi în acelaşi clip de prezentare a lui Project Q.

Căştile vin la fix pentru a completa experienţa portabilă a acestui handheld. Fanii încă spera la o revenire a lui PS Vita totuşi, dar şansele sunt mici.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget