iOS 17 va transforma iPhone-ul în „Smart Display” atunci când e în standby

Scris de | 26 mai, 2023
iOS 17 va transforma iPhone-ul în „Smart Display” atunci când e în standby

iOS 17 e la mai puţin de 2 săptămâni distanţă şi ne referim aici mai degrabă la prezentarea sa de la WWDC 2023, decât la vreo lansare. Până la debut mai avem de aşteptat, el având loc în toamnă. Azi aflăm o funcţie nouă şi inedită a acestei versiuni de iOS.

Odată cu sosirea lui iOS 17, iPhone-ul se va putea transforma într-un soi de „Smart Display” atunci când e în standby. Va afişa o serie de mici widgeturi când are ecranul blocat, ceva ce nu mai văzusem până acum. Sursele celor de la Bloomberg scriu că iOS 17 va aduce un lockscreen de tip nou. El va afişa date din calendar, notificări şi alte detalii pe un layout cu contrast ridicat similar cu ce vedem pe Amazon Echo Show şi Google Nest Hub.

Noul lockscreen ar urma să fie chiar mai avansat decât cel inaugurat de Google pe Android 10 în 2019. Se va compara mai degrabă cu ce vedem pe tableta Amazon Fire, sau poate chiar peste. Aparent nu e singurul proiect Smart Display de la Apple. Compania lucrează la multiple terminale smart home, inclusiv un ecran smart de mari dimensiuni care se poate monta pe perete.

iOS 17 ar putea aduce chiar şi o blasfemie pentru ecosistemul Apple şi anume sideloading, adică posibilitatea de a instala aplicaţii pe iPhone din afară App Store. Vom vedea şi îmbunătăţiri aduse colaborării video SharePlay şi va fi mai facil să dăm AirPlay cu conţinut spre TV-urile din hotel.

Apple va prezent iOS 17 pe 5 iunie la WWDC 2023. Versiunea finală va fi lansată în septembrie.

Etichete: , , , ,