YouTube va renunţa la YouTube Stories în iunie 2023

Scris de | 26 mai, 2023
YouTube va renunţa la YouTube Stories în iunie 2023

YouTube Stories se va alătura seriei de experimente nereuşite de la Google şi va fi casat în iunie 2023. Una dintre funcţiile copiate de la Instagram şi Facebok va înceta să existe de pe 26 iunie 2023.

Toate postările de tip YouTube Stories partajate pe 26 iunie vor expira în 7 zile. Postarea companiei despre această mutare afirmă că YouTube scapă de Stories în favoarea postărilor Community şi a YouTube Shorts, care merg bine. YouTube consideră că postările Community sunt excelente pentru a partaja update-uri „light” şi a începe discuţii între followerii unui canal YouTube.

YouTube Shorts sunt şi ele benefice, deoarece generează mai mult trafic şi abonaţi decât Stories. YouTube lansa aceste Stories în 2017 sub formă de Reels, înainte să le rebranduiasca în Stories în 2018. Problema e că nu au avut destulă tracţiune şi sunt departe de Story-urile de pe Instagram şi Facebook, care sunt foarte consumate.

Mulţi au şi uitat că YouTube are o astfel de funcţie. Debutul lor se făcea când Snapchat şi Instagram deja explorau cu succes formatul. Faţă de Insta unde un Story stă sus 24 de ore, pe YouTube unul stă activ 7 zile. Funcţia e limitată la terminalele mobile. Pe viitor YouTube va actualiza postările Community şi Shorts pentru a le face mai interactive.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena