Top 5 telefoane cu zoom excelent, pentru vacanţe şi nu numai

Scris de | 15 iunie, 2023
Top 5 telefoane cu zoom excelent, pentru vacanţe şi nu numai

Pentru că suntem în sezonul vacanţelor şi al concertelor este important să ai un telefon capabil la capitolul zoom, de preferat un zoom optic de top. Poţi fotografia mai bine obiective turistice de la distanţă sau să prinzi cadre la un concert şi dacă ai bilet mai în spate. Am căutat cele mai dotate telefoane când vine vorba despre camerele telephoto şi le găsiţi mai jos, in top 5 telefoane cu zoom avansat, optic.

Iată top 5 telefoane cu zoom excelent:

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

Telefonul flagship Samsung pe anul 2023, Samsung Galaxy S23 Ultra este singurul telefon cu zoom optic 10X lansat în acest an. Are de fapt două camere telephoto, una cu zoom optic 10X şi rezoluţie de 10 MP, cu mecanism periscop şi stabilizare optică, dar şi una de 10 MP telephoto cu zoom optic 3X. E capabilă de zoom digital 100X şi are o funcţie de tip Lock Zoom care fixează imaginea care altfel ar tremura la zoom avansat. Are şi avantajul unui zoom lin între nivelurile 3X, 5X, 10X şi dincolo. Chiar şi fotografiile la 30X arată bine, fără zgomot exagerat. Are şi plusul unui stylus, faţă de orice alt flagship din 2023 de pe piaţă.

2. Huawei P40 Pro+

Un telefon comercializat în cantităţi mici la noi şi lansat în 2020, el încă se ţine bine în acest top. Are o redutabilă cameră periscop de 8 megapixeli, cu zoom optic 10X şi stabilizare optică. Detaliile sale sunt impresionante, culorile nu se deformează deloc la 10-15X şi avem nivel de zgomot minim. E şi avantajul unui spate şi rame ceramice, pentru o tuşă de eleganţă pe care nu o prea mai vezi la alte telefoane. Senzorul ToF ajută la Bokeh, iar senzorul ToF oferă o deblocare facială la fel de sigură că la iPhone-uri.

3. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra are în mare aceleaşi camere ca şi S22 Ultra dacă ne uităm la cele de zoom cel puţin. Primim una de 10 MP cu zoom optic 3X şi una de 10 MP cu zoom optic 10X. Şi aici există posibilitatea de zoom digital 100X şi acea funcţie de imagine stabilizată cu acel chenar de pe ecran. Avantajul e că preţul e mai mic decât la S23 Ultra, fiind un telefon vechi de un an. Şi aici avem plusul unui stylus pentru productivitate, iar telefonul are şi funcţie DeX Wireless şi o cameră frontală de 40 MP capabilă pentru vloguri.

4. Vivo X80 Pro

Singurul telefon de pe piaţă care se poate lăuda că folosind o cameră cu zoom optic 5X scoate fotografii comparabile cu ale unui model cu zoom 10X este acest Vivo X80 Pro. Chiar şi după zoom 5X imaginile continuă să arate bine, clar şi detaliat. Mai sunt şi alte atuuri, precum faptul că primim stabilizre cu gimbal, optică Zeiss, profiluri de culoare Zeiss, protecţie pentru lentile Zeiss T Star coating (anti ghosting, reflexii). Plus filmare cinematică. Are şi telemetru laser pentru o focalizare mai bună şi blocare a orizontului la filmare pentru o stabilizare şi mai bună.

5. Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro e numele surpriză din acest top, cu un zoom optic 5X, dar cu AI-ul de la Google care ajută la realizarea unor fotografii mai clare chiar şi la 10X sau 20X. Are o stabilizare optică excelent şi filmează la fel de sharp ca un Galaxy S23 Ultra sau iPhone 14 Pro Max. Iar modulul său foto are personalitate şi e uşor de recunoscut în marea de telefoane care se plagiază şi auto plagiază. Şi preţul e foarte bun faţă de rivalii de mai sus, iar faptul că are pole position la Android 14 e mereu un plus.

Etichete: , , , , , , , ,