Cât va costa consola portabilă Sony PS5 Project Q

Scris de | 25 iunie, 2023
Cât va costa consola portabilă Sony PS5 Project Q

Audierile celor de la Microsoft pentru a finaliza tranzacţia Activision-Blizzard scot din nou la lumină detalii despre produse ale rivalilor. Mai precis e vorba despre consola portabilă Sony PS5 Project Q, al cărei preţ îl aflăm azi.

Microsoft a partajat informaţii despre noua consolă portabilă, iar un jurnalist, pe numele său Stephen Totilo a găsit informaţia analizând materialul debus la FTC. În acel material Microsoft a atacat FTC pentru ignorarea compatibilităţii portabilelor Xbox şi Nintendo Switch. Documentele oficiale dezvăluiau şi că Sony intenţionează să lanseze portabilul în acest an, cu preţ de 299 dolari.

Nu vă aşteptaţi la un PS5 portabil aici, ci la un controller cu ecran ataşat mai degrabă, o modalitate de a face streaming cu jocuri de PS5 pe canapea sau în altă cameră. Project Q vine cu un ecran de 8 inch, suportă streaming de jocuri 1080p la 60 FPS. Poate face streaming şi permite gaming cu jocuri de PS5 pe un dispozitiv portabil via Wi-Fi. Are toate butoanele şi funcţiile unui controller de PS5, inclusiv trăgaciuri adaptive şi feedback haptic.

Se pare că produsul va sosi pe piaţă în noiembrie 2023. Aflăm şi că Sony şi Qualcomm au un parteneriat pe termen lung, la nivel de CPU-uri, deci Xperia-urile nu rămân expuse. Posibil ca unele cipuri Qualcomm să ajungă şi pe alte console portabile Sony. Ultimul sistem de gaming portabil Sony, PS Vita a debutat în 2012.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina