Twitter începe să plătească în sfârşit creatorii de conţinut

Scris de | 15 iulie, 2023
Twitter începe să plătească în sfârşit creatorii de conţinut

Aşa cum a promis, Elon Musk a pornit programul Twitter care recompensează creatorii de pe Twitter. Abonaţii Blue au început deja să primească banii în cont şi pentru conţinutul livrat până acum.

Elon Musk anunţa iniţiativa în februarie, dar fără prea multe detalii despre modul în care va funcţiona ea. Acum câţiva utilizatori celebri au anunţat că au primit bani, ba chiar unul în jur de 24.000 de dolari. E vorba despre reclamele afişate pe conturile eligibile, în general cele ale unor influenceri, vedete, creatori.

Programul motivează creatorii care contribuie cu conţinut popular, care generează bani din reclame. Mai precis conturile care ajută Twitter să facă bani, generând şi venituri din subscripţii noi Blue, dar şi din reclamele afişate. Practic, Twitter împarte banii din reclame cu aceşti influenceri. Nu oricine va putea câştiga sume mari din Twitter totuşi. Trebuie să ai cont Twitter Blue sau Verified şi să ai cel puţin 5 milioane de afişări ale postărilor în fiecare dintre ultimele 3 luni.

Va trebui şi să treci o analiză umană a postărilor şi nu una AI. În plus trebuie să fii de acord cu politicile Creator Subscriptions. Twitter va plăti apoi utilizatorii eligibili folosind un cont Stripe. În curând va porni şi un proces de aplicare la program, găsit în zona Monetization. Musk a lansat acest sistem la o săptămână după sosirea lui Threads, resimţind presiunea sa. Mai ales că spinoff-ul din Instagram are deja 100 de milioane de utilizatori.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget