Consola Sony Project Q rulează Android în acest clip hands on

Scris de | 25 iulie, 2023
Consola Sony Project Q rulează Android în acest clip hands on

Sony Project Q începe să sune tot mai inedit, mai ales dacă preţul care se vehiculează e real. De la un potenţial PS Vita 2 sau rival Nintendo Switch a ajuns un controller cu ecran şi streaming de jocuri practic. Acum vedem şi o disecţie a sa şi aflăm că rulează Android.

Sony Project Q vine cu toate butoanele unui controller DualSense de la un PS5 (triggere, D Pad, thumbstick-uri, butoane de acţiune), are difuzoare, microfoane şi un ecran de 8 inch. Nu este un dispozitiv de sine stătător, cum e un Nintendo Switch sau Steam Deck. Nici gând, e mai degrabă un apendice pentru PS5 şi preia prin streaming gameplay de pe consolă.

O paralelă mai potrivită e cea cu un Nintendo Wii U. Posibil să fie o modalitate de accesa serviciul de cloud gaming pregătit de Sony, asta dacă nu e doar o soluţie de a te juca jocurile de pe PS5 în pat sau în altă cameră, lăsând consola în sufragerie. Specificaţiile sunt cunoscute şi includ un ecran LCD Full HD la 60 FPS, care se conectează la consola PS5 via wireless.

Supriza totuşi e că avem Android la bord, ceea ce îi extinde oarecum funcţionalitatea. Automat primeşte sutele de mii de aplicaţii şi jocuri din Play Store.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge