Contul tău Ubisoft poate fi şters permanent pentru inactivitate, cu tot cu unele date (Update Ubisoft)

Scris de | 26 iulie, 2023
Contul tău Ubisoft poate fi şters permanent pentru inactivitate, cu tot cu unele date (Update Ubisoft)

Pe 23 iulie s-a viralizat o ştire pe site-urile de gaming şi tech care a băgat ceva spaimă în inimile utilizatorilor Ubisoft. E vorba despre faptul că persoanele care au conturi Ubisoft cu salvări, achiziţii şi jocuri asociate… le pot pierde.

Ştiţi probabil că atunci când se lansează un DLC pentru Assassin’s Creed de exemplu va trebui să vă logaţi în contul vostru pentru a păstra personajul şi progresul din joc. Până acum ne conectam la Uplay, de ceva vreme prin Ubisoft Connect. Dacă laşi un cont Ubisoft inactiv prea multă vreme îl supui riscului de a fi şters, aparent.

Un cont de Twitter axat pe piraterie şi anti DRM, PC_enjoyer a postat recent o captură de ecran a unuil mail de la suportul Ubisoft, care îi spunea că are contul suspendat pentru inactivitate. Şi că va fi închis permanent după 30 de zile. E drept că a primit în mail şi un link prin care putea anula această mutare.

Problema e că mailul nu arăta veridic şi mulţi îl vor lua drept phishing. Evident poţi evita toate problemele logându-te în contul tău într-un interval de 30 de zile de la primirea acelui mail şi selectând linkul Cancel Account Closer apoi.

Poziţie oficială Ubisoft: Ubisoft a văzut ştirile de pe Internet şi a dat replica: Ubisoft a declarat oficial că toate conturile care au achziitii de jocuri şi abonametne ataşate sunt iertate de ştergerea pentru inactivitate. Asta nu fusese explicat în mesajul iniţial. Aparent ştergerea de conturi se şi alniaza la GDPR, limitând perioada de retenţie a datelor, de aici problema.

Etichete: , , ,

Sursa: PCGamer