HANDS-ON Razer Cobra Pro, unul dintre cei mai buni mouși de gaming de pe piață

Scris de | 31 iulie, 2023
HANDS-ON Razer Cobra Pro, unul dintre cei mai buni mouși de gaming de pe piață

Așa-i că vă era dor de un hands-on cu produsele Razer? Adică mai ales de-un mouse de-ala performant, scump și mișto? Hai că n-ați așteptat atât de mult, că astăzi aflăm mai multe despre Razer Cobra Pro, unul dintre cei mai buni mouși de gaming de pe piață, așa cum spune și titlul prezentului material, unul care oferă mai toate tehnologiile și specificațiile de care ai putea avea nevoie atunci când vrei să-ți sporești simțitor cifrele în CS:GO și nu numai.

Specificații

Razer Cobra Pro este un mouse premium de gaming, care e doldora de butoane şi opţiuni de personalizare. Are un design simetric şi ergonomic şi oferă nu mai puţin de 7 butoane în zona de sus, două lateral şi unul jos. Fiecare e complet customizabil, iar Cobra Pro stochează 5 profiluri în memorie, fiecare adaptat la jocul pe care îl joci. 

Are şi integrare cu Razer Hypershift, care adaugă temporar încă un set de funcţii fiecărui buton. Nu lipseşte iluminarea RGB, iar Cobra Pro etalează 11 zone tunabile Chroma RGB, cu 17 milioane de culori din care să alegi. De asemenea, mouse-ul pare să preia şi din dotările unui Basilisk V3.

Acesta mai include și un senzor optic Focus Pro 30K şi switch-uri de ultimă generaţie, unele optice. Se integrează perfect şi cu Razer Mouse Dock Pro, care se vinde separat şi creşte polling rate-ul la 4000 Hz. Bateria de la bord îi oferă până la o sută de ore de utilizare când se face conexiunea prin tehnologia HyperSpeed Wireless şi 170 de ore prin Bluetooth tradiţional. Mai vine şi cu cablu USB-C pentru încărcare rapidă.

Fully Customizable

Și cam acestea ar fi specificațiile, acum hai să vedem și cum se comportă el în scenarii reale de utilizare, și anume în joacă. Și ce titlu mai bun pentru el, dacă nu CS:GO, shooterul meu preferat care îmi amintește și de copilărie dar și de frustrări, zilnic, și de momentele în care îmi venea cel mai des să dau rage quit, dar asta e o altă poveste pentru altă dată. Încă din primele momente ale jocului, îmi dau seama de ergonomia sa, una care seamănă destul de mult, ba chiar depășește daily driver-ul meu Logitech G Pro. E la fel de ușor, la fel de comod de mânuit.

Un alt aspect pe care aș vrea să-l punctez aici este faptul că vorbim de un mouse perfect simetric, unul care este potrivit atât pentru stângaci cât și pentru dreptaci. Și, cum am zis și mai sus, el este customizabil din mai multe puncte de vedere, și poți alege mai multe macrouri și profile diferite pe care le poți seta în aplicația Razer. 

De asemenea, ce mi s-a părut interesant în acest caz este și faptul că poți alege zone multiple de iluminare RGB de pe el și să le schimbi după bunul plac, să aplici orice schemă de culori ai chef într-un anumit moment sau într-un anumit scenariu de utilizare.

În ceea ce privește senzorul și switch-urile de pe el, Cobra Pro are parte de trademark-ul Focus Pro 30K, optic, pentru un control și o țintire mai bună, dar și de switch-uri de a treia generație, care dispun de un ciclu de viață de 90 de milioane de click-uri. Build-ul, per total, emană calitate și materiale premium, pe scurt e un mouse de care nu te vei plictisi în setup-ul tău, mai ales că are integrare completă cu Chroma, adică îl poți sincroniza din punct de vedere vizual cu tastatura sau căștile tale de la Razer.

Concluzie

Razer Cobra Pro este unul dintre cei mai buni mouși pe care am avut ocazia să-i testez vreodată și abia aștept să apuc să-l mai folosesc câteva săptămâni bune pentru a-mi face o păeree completă și pentru a reveni cu un review. Din câte mi-am dat seama până acum, e foarte posibil ca acesta să fie anul în care să trec de la periferice Logitech spre periferice razer, mai ales că am această dilemă în ultima vreme, fiind destul de convins de produsele companiei „verde”. Razer Cobra Pro se comercializează în România la un preț aproximativ de 700 de lei.

Etichete: , , , , , ,