Nokia ar putea „goni” OPPO şi din Marea Britanie, după ce a câştigat brevete importante

Scris de | 1 august, 2023
Nokia ar putea „goni” OPPO şi din Marea Britanie, după ce a câştigat brevete importante

După ce lucrurile dădeau semne că s-au calmat în Europa pentru OPPO, a venit vestea retragerii sale de pe piaţa din Franţa. Acum aflăm că s-ar putea retrage şi de pe piaţa din Marea Britanie, tot din cauza ligitiilor cu Nokia.

Nokia a obţinut o nouă victorie într-un proces pe bază de brevete cu OPPO, de această dată în Marea Britanie. Ultima dată când a făcut asta, se întâmpla în ţări ca Germania şi Franţa, unde OPPO şi OnePlus nu îşi mai pot vinde produsele. Chestiunea a reverberat în trustul BBK, provocând probleme şi pentru vivo şi realme.

OPPO mai are o soluţie pentru a rămâne în Anglia: să intre într-un acord FRAND de licenţiere cu Nokia. Tribunalul va decide condiţiile sale totuşi. Se pare că firma chineză a fost aproape să accepte ceva similar impus de un tribunal chinez. Totuşi tribunalul britanic a permis celor de la Nokia să nu accepte acea decizie.

În ianuarie 2023 Înalta Curte din Londra a dat decizia că OPPO a încălcat brevete Nokia în UK. În Marea Britanie vor mai avea totuşi loc audieri, cu argumente din partea ambelor companii. OPPO ar putea pregăti un apel şi încercă să folosească un proces câştigat în Franţa cu Nokia drept precedent. Vă reamintesc şi că Nokia a făcut ca vivo, OPPO, realme şi OnePlus să părăsească Germania deja, după procese.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Nokiapoweruser