Oppo părăsește încă o piață europeană, cea din Franța

Scris de | 27 iulie, 2023
Oppo părăsește încă o piață europeană, cea din Franța

Oppo se confruntă cu ceva probleme în țările din vestul Europei în ultimul an, compania chineză luând aparent decizia de a se retrage și din piața franceză, după ce a părăsit piața germană în urma conflictului cu Nokia. Compania finlandeză acuza Oppo și OnePlus că s-ar fi folosit de patentele sale, iar decizia Oppo de a părăsi Hexagonul este cu atât mai curioasă, deoarece se pare că gigantul din China ar fi câștigat procesul în Paris.

„Judecătorul francez declară că patentele EP486 și EP731 ale celor de la Nokia sunt considerate invalide din cauza unei lipse de inovație. Astfel, Oppo a câștigat procesul în primă instanță după o perioadă de 2 ani” notează cei de la Android Central, citând Frandroid. Se pare însă că principalul distribuitor al celor de la Oppo în Franța, Yang Technology, va înceta vânzările în regiune. Cei de la Oppo au confirmat însă că serviciile after-sale vor exista în continuare și se vor aplica pentru clienții actuali, însă până la eventuala apariție a unui nou partener de distribuție, nu se vor mai efectua vânzări.

„Serviciul cu clienții este preluat de Oppo pentru ca toți utilizatorii să poată continua să folosească produse Oppo, să aibă acces la reparații, să primească viitoarele update-uri pentru sistemul de operare etc.” se arată într-un comunicat.

Oppo are un portofoliu de telefoane destul de atractiv pentru piața europeană, inclusiv pliabilul Oppo Find N2 Flip, sau proaspăt lansatele Oppo Reno10 5G și Oppo Reno10 Pro.

Etichete: , , , , , , ,