Orange aduce la Summer Well programul „Re” și îți oferă un premiu pentru reciclarea telefonului sau smartwatch-ului vechi (P)

Orange aduce la Summer Well programul „Re” și îți oferă un premiu pentru reciclarea telefonului sau smartwatch-ului vechi (P)

Scris de | 11 august, 2023

Dacă îți gândești deja outfit-ul pentru ediția din acest an a festivalului Summer Well (11–13 august), s-ar putea să fie o idee bună să pui în borseta, geanta sau ghiozdanul pe care vrei să îl iei cu tine la festival și un telefon vechi sau un smartwatch pe care nu îl mai folosești. Asta pentru că Orange aduce la Summer Well programul ”Re”, o inițiativă de economie circulară prin care încurajează un comportament responsabil prin reciclarea, recondiționarea, repararea și recumpărarea telefoanelor și smartwatch-urilor vechi. Dacă reciclezi un telefon vechi sau un smartwatch, vei avea ocazia să faci o faptă bună pentru natură și să câștigi premii cool.

Ce este programul ”Re”

Programul Re este bazat pe patru piloni principali:

  • Recumpărarea (Buy-Back): Prin Buy-Back, clienții care aduc un telefon vechi, funcțional, în orice magazin Orange pot primi un voucher de minimum 10 euro pe care îl pot folosi pentru achiziționarea unui dispozitiv nou împreună cu un abonament pentru o perioadă de 24 de luni.
  • Reciclarea: În toate magazinele Orange există o cutie dedicată pentru colectarea de telefoane, tablete, smartwatch-uri, încărcătoare sau căști pe care nu le mai folosești sau care nu mai funcționează. Oricine poate veni și aduce dispozitivele pentru reciclare. Lunar, cantitățile strânse ajung la reciclare sau primesc o a doua viață prin recondiționare.
  • Recondiționarea: Din 2013, Orange are o secțiune online dedicată comercializării telefoanelor recondiționate (refurbished). Ele trec printr-un control riguros al calității înainte să fie repuse în vânzare și au garanție 12 luni. Telefoanele recondiționate au un preț atractiv, sunt o alegere mai prietenoasă cu mediul și presupun un consum mai scăzut de resurse noi.
  • Repararea: Încă din 2009, Orange pune la dispoziția clienților Care Center Orange, un ”one stop shop” pentru toate problemele pe care le întâmpină cu dispozitivele mobile, de la servicii tehnice de reparații, până la operațiuni de setare sau obținerea de back-up pentru date. Repararea telefoanelor este modalitatea prin care clienții Orange aleg să păstreze cât mai multă vreme, în cea mai bună formă, dispozitivele importante pentru ei.

Vii cu telefonul vechi și pleci cu un premiu de festival

La Summer Well, Orange vrea să atragă atenția asupra impactului pe care îl au telefoanele mobile asupra mediului, acesta fiind motivul pentru care va aduce programul ”Re” pe domeniul Știrbey din Buftea. Astfel, ești invitat să aduci cu tine și un telefon sau un smartwatch vechi, pe care nu îl mai utilizezi, și pe care îl vei putea recicla la cortul Orange. Bineînțeles, dacă faci asta, vei primi și un premiu, în funcție de norocul pe care îl ai la ruletă. Premiile sunt: kitul cool de festival (șapcă și borsetă), kitul prietenos cu natura (sacoșă reutilizabilă și lunch box), sau kitul pentru relaxare (pătură de picnic).

Experiențele Orange la Summer Well

Pe lângă programul ”Re”, Orange va fi prezent la Summer Well cu alte zone de experiențe și activități. Astfel, la fel ca anul trecut, și la ediția din 2023 a festivalului de pe domeniul Știrbey Orange va pune la dispoziție gratuit căști pentru copii, care reduc din poluarea sonoră și în care se va difuza muzică special adaptată pentru cei mici. Sunt incluse și piese reinterpretate ale Florence + The Machine, headliner-ul ediției din acest an. Această inițiativă se numește Sleep Well Baby și include un concert de cântece de leagăn pentru ca cei mici să poată dormi liniștiți în timp ce părinții lor se bucură de festival.

Alături de cei de la Orange vor fi și cei de la Samsung,  împreună amenajând o zonă cu ochelari VR ce vor oferi posibilitatea de a vedea show-ul artiștilor de pe scena principală de la distanță, dar și o zonă dedicată gaming-ului (la puterea 5G+) sau una în care participanții își vor putea face tatuaje.

În plus, caravana Orange Pop-Up Cinema, care ajunge în fiecare vară în mai multe orașe din țară, se va opri și la Summer Well 2023. Cei prezenți vor putea astfel să ia loc pe un fotoliu, în mijlocul naturii, pentru a se bucura de un film.

Dacă mergi la Summer Well weekendul acesta, nu uita să adaugi și un telefon vechi în borseta pentru festival și fă o faptă bună pentru natură. Ne vedem la standul Orange!

Etichete: , , , , , , ,