GTA VI a înregistrat o scăpare însemnată, pe baza unui Fire TV Stick hackuit

Scris de | 28 august, 2023
GTA VI a înregistrat o scăpare însemnată, pe baza unui Fire TV Stick hackuit

Aţi auzit cu siguranţă că jocul încă nelansat al celor de la Rockstar, mult aşteptatul GTA VI a înregistrat o scăpare de anvergură. Ei bine, acum avem şi detalii din culisele acestui leak şi ele sună mult mai puţin impresionant decât ne aşteptam.

Hackerul în cauză este Arion Kurtaj, lider al grupului Lapsu$ care se afla în libertate pe cauţiune, după un hack NVIDIA. Ei bine el nu s-a lăsat şi a folosit un Amazon Fire TV Stick, un smartphone, tastatură şi mouse pentru a fura şi scăpa clipuri din GTA VI. Tânărul de doar 18 ani s-a infiltrat în Rockstar Games, dar nu s-a ascuns prea mult, ajungând să îşi anunţe isprava pe canalul de Slack al companiei.

Toată infracţiunea s-a desfăşurat într-un hotel britanic Travelodge unde era ţinut de autorităţi. Kurtaj fusese mutat acolo după ce alţi hackeri i-au dezvăluit date personale, atât despre el, cât şi despre familia sa, compromiţându-i siguranţa. Nu avea acces la Internet la hotel, dar a folosit un Amazon Fire TV Stick pentru a îl obţine.

Povestea nu se opreşte aici: tânărul a mai spart şi Revolut şi Uber. Kurtaj avea un acolit şi ambii vinovaţi sunt incapabili să treacă printr-un proces clasic, suferind de autism. Intenţia criminală a fost neclară. Lapsu$ este o grupare criminală din Brazilia şi UK, care a spart Microsoft, Samsung şi T-Mobile în ultimii ani, cerând recompense.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget