ASUS s-ar pregăti să renunţe la seria ZenFone, ZenFone 10 ar fi ultimul model

Scris de | 29 august, 2023
ASUS s-ar pregăti să renunţe la seria ZenFone, ZenFone 10 ar fi ultimul model

O veste neaşteptată vine astăzi cu privire la ASUS, o companie reper în zona telefoanelor de gaming şi a flagship-urilor mignone. Compania s-ar pregăti să renunţe la seria ZenFone, iar ZenFone 10 ar fi ultmul model din gama.

ASUS trece prin restructurări, iar unii angajaţi ar fi fost concediaţi, în vreme ce alţii au fost mutaţi pe alte departamente. Divizia ZenFone a fost fuzionată cu cea ROG Phone şi toţi angajaţii au ajuns acolo. În plus, ASUS a înlăturat recent pachetele vechi de firmware de pe website şi a oprit utilizatorii din a mai debloca bootloaderul telefoanelor sale.

Informaţiile ne vin direct din Taiwan, de la o publicaţie locală bine conectată la surse. Seria ZenFone inovase prin camere rotative şi apoi prin formatul mignon al terminalelor flagship. În plus, ASUS era singura care mai propunea telefoane cu stabilizare prin gimbal, după ce vivo nu a mai făcut-o.

ASUS a pornit restructurarea în zona PC din iunie, iar acum face asta şi în zona smartphone. Insiderii afirmă că ASUS a promis că nu va face disponibilizări, dar ele s-au petrecut totuşi. Evident totul e la nivel de speculaţie, deci nu putem garanta că se vor petrece aceste lucruri. ZenFone 9 şi 10 au fost speciale prin faptul că au diagonale sub 6 inch, procesoare puternice şi stabilizare prin gimbal.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: mysmartprice