Generaţia nouă de Dolby Atmos va folosi televizorul ca extra boxă în sistemele audio

Scris de | 29 august, 2023
Generaţia nouă de Dolby Atmos va folosi televizorul ca extra boxă în sistemele audio

Aţi auzit cu siguranţă de boxele care se pot integra cu alte speakere pentru a crea un lanţ acustic. Ei bine acum şi televizoarele vor fi incluse în aceste lanţuri mulţumită tehnologiei FlexConnect, pe bază de Dolby Atmos.

Tehnologia FlexConnect va debuta pe seria de televizoare TCL din 2024. Unele companii vă permit să folosiţi difuzoarele de pe TV pentru a completa soundbar-rui sau alte difuzoare deja, ce e drept. Samsung are Q-Symphony pentru asta şi Sony are Acoustic Center Sync. Pe final de august 2023, Dolby vine şi anunţă câteva funcţii noi Atmos care vor merge pe aceeaşi linie.

E vorba despre pairing-ul între speakerele televizoarelor şi orice boxe wireless pe care le ai în cameră. Tehnologia se numeşte Dolby Atmos FlexConnect şi va debuta pe televizoarele TCL din 2024. FlexConnect va optimiza sunetul în mod inteligent, în funcţie de designul camerei şi localizarea oricăror difuzoare.

Ideea este de a elibera utilizatorii de limitările mărimii camerei în care se află, de poziţionarea mobilei sau de amplasarea prizelor. FlexConnect va permite speakerelor să fie amplasate oriunde într-o cameră şi le va calibra pe fiecare la difuzoarele TV. Astfel se creează un profil Dolby Atmos unic, special pentru fiecare casă.

Setup-ul este facil şi implică o cartografiere acustică, realizată folosind microfoanele integrate în TV. Ele vor localiza fiecare boxă înainte să facă acea calibrare. Rezultatul va fi o imersiune audio crescută indiferent unde stai în cameră. Calibrarea va aduce grosul dialogului pe TV şi restul peisajului sonic pe speakerele din jur.

Dacă sunt două speakere în spatele camerei, TV-ul preia dialogul şi acele sunete care vin din faţă.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget