Sony Xperia 5 V, lansat oficial în România: Specificații complete, preț și disponibilitate

Scris de | 1 septembrie, 2023
Sony Xperia 5 V, lansat oficial în România: Specificații complete, preț și disponibilitate

Sony lansează smartphone-ul premium Xperia 5 V, echipat cu un senzor foto de ultimă generație Exmor T pentru telefoanele mobile, oferind un dispozitiv point and shoot. Acesta oferă o gamă largă de funcții de fotografiere, precum randare pentru portrete cu efect bokeh folosind inteligența artificială, precum și o serie de moduri presetate de culoare, care le permit utilizatorilor să creeze pentru imaginile lor orice stare sau atmosferă își doresc.

În plus, performanța bateriei a fost îmbunătățită, astfel încât aceasta rămâne la un nivel de peste 50% chiar și după o utilizare activă întreaga zi. Acest smartphone poate fi folosit fără griji pe durata întregii zile pentru fotografiere, editare și vizualizare de conținut în mișcare.

Camera Foto

Camera lui Xperia 5 V integrează cea mai recentă tehnologie dedicată senzorilor foto, Exmor T pentru telefoane mobile, nucleul acestui smartphone flagship care permite realizarea de imagini clare, de înaltă definiție, indiferent de situație, fie că este zi sau noapte ori dacă fotografierea se realizează în interior sau la exterior.

Dincolo de faptul că poate capta portrete cu detalii mai realiste, acum este posibilă realizarea unei selecții dintr-o gamă de moduri de culoare presetate reunite sub funcția „Creative Look”, în așa fel încât utilizatorii să poată potrivi diferitele culori și tonuri cu scena pe care o fotografiază, fără post-procesare. Mai mult, modul bokeh a fost îmbunătățit comparativ cu modelul anterior, folosind tehnologia pe bază de AI pentru a oferi o calitate a imaginilor de tip portret mai apropiată de cea obținută utilizând camerele foto cu obiective interschimbabile.  

Camera duală de pe spate le permite utilizatorilor să se bucure de o experiență de fotografiere pe trei distanțe focale diferite – 16mm, 24mm și 48mm. Distanța focală 48mm este echivalentă cu un zoom optic 2x, în așa fel încât subiecții din imagine pot fi imortalizați la o dimensiune mai mare, fără ca utilizatorii să se îngrijoreze cu privire la deteriorarea calității imaginii.

Mai multe opțiuni video

Noua aplicație „Video Creator” are o funcție automată de editare care le permite utilizatorilor să creeze mai ușor clipuri video. Odată ce au decis care va fi lungimea clipului, aceștia trebuie doar să selecteze imaginile sau clipurile, alături de muzica pe care vor s-o folosească, iar Video Creator se va ocupa de partea mai complicată a procesului, în așa fel încât fișierul final să fie gata în aproximativ un minut.

Chiar și pentru cei care nu au deloc experiență în editarea video, această aplicație oferă posibilitatea de a realiza foarte ușor clipuri originale, gata de distribuit în social media. De asemenea, aceștia pot seta manual funcțiile favorite, precum ajustarea clipurilor sau procesarea pe baza aspectului creativ pe care și-l doresc.  

Xperia 5 V integrează și un microfon dedicat pentru înregistrarea vocii. Chiar și la înregistrarea video într-un mediu aglomerat unde se aud și alte voci sau sunete ambientale, vocea persoanei înregistrate este prioritizată și poată fi captată clar.

Display și baterie

Xperia 5 V le permite utilizatorilor să se bucure de sunet puternic și de o calitate video mai bune fără să aibă nevoie de o boxă sau de un display extern. În plus față de noul amplificator cu bass mai puternic, telefonul are și un display OLED care oferă o vizibilitate mare chiar și atunci când afară este foarte lumină.

Astfel, utilizatorii se pot bucura de conținutul preferat cu ajutorul clipurilor live, streamingului sau videourilor înregistrate și publicate în social media sau de emisiunile lor favorite, totul cu imagini mai frumoase, datorită motorului de procesare X1 pentru telefoanele mobile inspirat de cel implementat pe modelele de televizoare Sony BRAVIA.

Un alt avantaj este faptul că aceștia se pot bucura de conținut mai mult de 24 de ore cu o singură încărcare și, dacă nu știu exact la ce să se uite, trebuie doar să selecteze BRAVIA CORE pentru Xperia, acolo unde vor găsi o selecție de sute de producții dintre cele mai noi și filme blockbuster clasice, disponibile la o calitate înaltă.  

Pentru a susține o experiență imersivă la vizualizarea clipurilor video sau serialelor favorite fără grija de a rămâne fără baterie, capacitatea mare de 5.000mAh se asigură că telefonul rămâne încărcat pentru mai mult timp, comparativ cu dispozitivele similare. Cu tehnologia de economisire a bateriei, consumul de energie este redus cu aproximativ 20% comparativ cu modelul anterior.

Acest lucru se traduce în faptul că, indiferent dacă folosesc telefonul în mod activ întreaga zi, bateria va rămâne la un nivel de 50% sau chiar mai ridicat. Telefonul suportă încărcare wireless și încărcare rapidă (până la 50% în 30 de minute) și, în plus, tehnologia Xperia de optimizare a procesului de încărcare previne deteriorarea bateriei, în așa fel încât după trei ani de utilizare capacitatea maximă se menține la 80% sau mai mult.  

Din punctul de vedere al performanței, platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2 este mai rapidă și mai eficientă pentru multi-tasking, în așa fel încât utilizatorii pot face tot ce își doresc. În plus, dimensiunea structurii de difuzie a căldurii a crescut cu 40% comparativ cu modelul anterior, reprezentând o măsură foarte eficientă de disipare a căldurii care, în același timp, a îmbunătățit consumul de putere al procesorului. Noul procesor, managementul termic îmbunătățit și o creștere de 40% în ceea ce privește structura de difuzie a căldurii ajută Xperia 5 V să rămână rece în timpul utilizării intense.

Performanța în gaming

Game enhancer, o funcție de asistență care face gaming-ul mai plăcut, vine cu o nouă temă de culoare, dar păstrează o gamă largă de funcții de support precum laserul L-γ (low gamma), egalizatorul audio, chatul vocal prin microfon și funcția de screen recording, foarte utilă la captarea și distribuirea de conținut audio pentru YouTube. În plus, platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 și funcția Elite Gamingasigură o experiență de gameplay stabilă.

Design

Un alt element care îi poate face pe utilizatori să aleagă telefonul Xperia 5 V este combinația între performanța și fiabilitatea ridicate și designul său. Camera și panoul de pe spate au aceeași culoare și un finisaj mat plăcut din punct de vedere estetic, ce oferă impresia de unitate. Telefonul este disponibil în trei variante de culoare care se potrivesc oricărui stil – negru, argintiu și albastru.  

Pentru realizarea de fotografii în aplicația Photography Pro a fost integrată o nouă funcție de accesibilitate care permite redarea unui sunet ce îi avertizează pe utilizatori dacă ecranul este ținut în poziție orizontală, în așa fel încât cei cu dificultăți de vedere să poată capta o imagine încadrată optim. Funcționalitatea și designul sunt combinate într-un pachet care se potrivește într-o singură mână.

Carcasă cu stand

Pentru telefonul Xperia 5 V este disponibilă o carcasă specială (ce poate fi achiziționată separat ca accesoriu optional), ce are și o funcționalitate practică de tip stand, în așa fel încât permite poziționarea pe verticală, dar și pe orizontală a telefonului. Forma compactă a smartphone-ului îl face ușor de ținut în mână și de folosit nu doar pentru vizionarea de clipuri video, ci și pentru livestreaming și chat video. Carcasa este disponibilă în trei variante de culoare ce se potrivesc cu modelul Xperia 5 V. Mai mult, și pentru realizarea acesteia a fost folosit materialul SORPLAS, ca parte a gamei de materiale utilizate. 

Sony Xperia 5 V: Preț și disponibilitate 

Xperia 5 V va fi disponibil pentru achiziție începând din luna Octombrie la un preț aproximativ de 4.700 RON.  

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , , , , , , , ,