Un sondaj arată că utilizatorii de Android ar putea trece la iPhone odată cu apariția portului USB-C pe iPhone 15

Scris de | 7 septembrie, 2023
Un sondaj arată că utilizatorii de Android ar putea trece la iPhone odată cu apariția portului USB-C pe iPhone 15

Seria iPhone 15 este așteptată să se lanseze pe 12 septembrie, și va fi prima care va avea port de încărcare pe USB-C, înlocuind astfel clasicul port proprietar Lightning, pe care Apple se baza de mulți ani. Compania este așteptată să introducă schimbarea ca fiind o idee proprie, nu o decizie luată ca urmare a inițiativei Uniunii Europene care forțează producătorii de smartphone-uri să folosească același port de încărcare. În ciuda acestui „artificiu”, anunțul celor de la Apple este extrem de așteptat, și ar putea fi chiar un motiv serios pentru utilizatorii de Android de a face trecerea la noul iPhone.

Un nou sondaj realizat de cei de la SellCell arată că atât utilizatorii de iPhone care își doresc un upgrade, cât și unii utilizatori de Android ar putea fi tentați de prezența USB-C-ului pe noua serie pentru a face saltul la iPhone 15. La sondaj au participat 1000 de utilizatori de iPhone și 1000 de utilizatori de telefoane Android, toți răspunzând la aceleași întrebări.

Astfel, aproximativ 63% dintre deținătorii de iPhone ar face upgrade-ul la iPhone 15 datorită adiției portului USB-C. 37% dintre cei care ar face upgrade-ul au spus că motivul ar fi utilizarea unui singur cablu de încărcare pentru iPhone, Mac și iPad, iar alți 30% au spus că motivul ar fi compatibilitatea iPhone-ului cu încărcătoare non-Apple. Motivul principal pentru majoritatea celor care nu doresc upgrade-ul (peste 38%) este simplu: sunt deja mulțumiți cu iPhone-ul actual. Alți 31% au spus că noul port USB-C nu le va influența decizia de upgrade.

În ceea ce privește deținătorii de telefoane Android care nu doresc să treacă la un iPhone 15, aproximativ 74% dintre ei au spus că sunt fericiți cu smartphone-ul actual. Din cei 1000 de respondenți, 34% au spus că ar cumpăra un iPhone 15 atunci când vor face upgrade-ul telefonului lor, asta deși 44% au declarat că prezența USB-C-ului pe iPhone 15 ar fi suficientă pentru a trece de partea iOS-ului.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: iPhone 15’s USB-C port might convince Android users to switch, survey says