China interzice iPhone-urile pentru angajaţii din domeniu guvernamental

Scris de | 8 septembrie, 2023
China interzice iPhone-urile pentru angajaţii din domeniu guvernamental

China face o nouă mutare în războiul comercial cu SUA şi a interzis iPhone-ul.… dar nu la modul total. Deocamdată e vorba despre interdicţie în mediu guvernamental, dar vestea e de ajuns să pice acţiunile Apple cu peste 3%.

Acţiunile Apple au scăzut cu 3.6% la aflarea veştii, cea mai mare scădere într-o zi din ultima lună. Wall Street Journal scrie că managerii din China au transmis vestea interdicţiei către personal prin diferite metode, inclusiv chaturi de grup sau întâlniri. În ciuda încercărilor de a obţine clarificări de la Minsterul de Afaceri Externe din China şi Apple, încă nu există o poziţie oficială.

Sursele afirmă că oficialii chinezi au evitat deja de ceva vreme să folosească iPhone-uri, chiar şi înainte de pandemie, deşi nu există vreo politică formală în această zonă. În schimb s-au orientat spre telefoane made în China, precum cele Huawei. China a început o contraofensivă acum, iar la o săptămână după ce Huawei a revenit pe piaţa cu un telefon cu cip 5G, acum vedem şi această interdicţie.

Unele ministere din China au interzis maşinile Tesla în flota lor, că o altă măsură de genul. Ele sunt doar răspunsul la interdicţia SUA pentru TikTok şi Huawei. China e totuşi o piaţă vitală pentru Apple, generând 19% din veniturile totale ale companiei.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Gizmochina