CEO-ul PlayStation, Jim Ryan, se retrage după 30 de ani. Care sunt planurile pentru un înlocuitor

Scris de | 28 septembrie, 2023
CEO-ul PlayStation, Jim Ryan, se retrage după 30 de ani. Care sunt planurile pentru un înlocuitor
Foto: YouTube / Games Industry

Jim Ryan, CEO-ul și președintele Sony Interactive Entertainment, se retrage după 30 de ani. Șeful PlayStation își va părăsi poziția în fruntea companiei în martie 2024, iar un succesor pentru el nu a fost încă numit. Un comunicat al celor de la Sony indică faptul că planurile actuale sunt ca COO-ul și CFO-ul Sony Group, Hiroki Totoki, să acționeze ca CEO interimar după plecarea lui Ryan, continuându-și însă rolul din cadrul Sony Group. În această perioadă Totoki va lucra alături de Kenichiro Yoshida, CEO și Chairman al Sony Group Corporation, la găsirea unui înlocuitor care să „definească următorul capitol al viitorului PlayStation”.

Jim Ryan a lucrat la PlayStation încă din 1994, atunci când s-a alăturat Sony Interactive Entertainment Europe. De atunci, acesta a devenit o figură importantă pentru brand-ul PlayStation, similar cu rolul pe care îl are Phil Spencer la Xbox. Ryan a fost prezent pe scenă la cele mai importante lansări ale PlayStation, inclusiv cea a consolei PlayStation 5.

Decizia sa a fost explicată într-un comunicat de presă, în care Ryan motivează plecarea sa dintr-un punct de vedere logistic, dificultatea de a găsi un echilibru între viața sa în Europa și locul de muncă aflat în America de Nord. „După 30 de ani, am luat decizia de a mă retrage din SIE în martie 2024. M-am bucurat de oportunitatea de a avea un job într-o companie foarte specială, lucrând cu oameni minunați și parteneri incredibili. Dar a devenit din ce în ce mai dificil să împac trăitul în Europa cu lucratul în America de Nord. Voi pleca fiind privilegiat de a fi lucrat la produse care au ajuns la milioane de oameni și au schimbat vieți în întreaga lume; PlayStation va fi mereu o parte din viața mea, și sunt mai optimist ca niciodată cu privire la viitorul SIE. Vreau să îi mulțumesc lui Yoshida-san pentru că a avut atât de multă încredere în mine și m-a susținut” a scris Ryan.

Etichete: , , , , ,

Sursa: PlayStation boss Jim Ryan is stepping down, with successor yet to be named