Alt update, alte probleme pentru utilizatorii de Windows 11

Scris de | 3 octombrie, 2023
Alt update, alte probleme pentru utilizatorii de Windows 11

Jur că nu mai înțeleg care este treaba cu Windows 11 și update-urile de sistem, dar un lucru este deja sigur în acest punct: fiecare actualizare importantă strică câte ceva. Chiar ce vorbeam zilele trecute despre noul update, știți voi, ăla cu AI și control RGB. Pe cât de bine sună pe hârtie, după ce l-au testat, mulți utilizatori au început să se plângă. Pe lângă uzualele probleme de stabilitate, UI care o ia razna și black screen-uri, se pare că actualizarea KB5030310 pentru Windows 11 reușește să bușească și driverele video pentru plăcile AMD Radeon.

Se pare că cele mai multe probleme sunt legate de File Explorer și bara de căutare, utilizatorii plângându-se de probleme de randare și funcționare greoaie. Alte surse, precum Windows Latest, vorbesc și despre black screen-uri aleatorii. Unele pot cauza un lock-up total al sistemului, adică e nevoie de un restart, în timp ce altele pot fi rezolvate cu un CTRL+ALT+DEL. Deci în mare parte probleme legate de modul în care este randată interfața grafică.

Windows 11 + AMD = bătăi de cap

Știți ce este mai înfricoșător decât să ai un PC cu hardware AMD și să-și facă Windows update? Să-ți pice curentul, nu știu, pentru că nu a durat mult până când coșmarul „favorit” al utilizatorilor de plăci video AMD Radeon a revenit. După cel mai recent update de Windows 11, posesorii de plăci video Radeon cu driver-ul Adrenalin 23.9.3 vor avea setările (overclock, undervolt, etc.) din aplicație resetate la fiecare boot. Și poate că pentru mulți nu sună tragic, dar pentru cei care își personalizează experiența de utilizare va fi un ghimpe în coastă.

Dar partea cea mai tristă în toată situația asta este atitudinea celor de la Microsoft, care specifică în secțiunea de support a noului update, ba chiar destul de clar că „momentan nu știm de nicio problemă.” Sper din tot sufletul ca asta să fie o minciună de marketing, pentru că dacă așa arată un update fără probleme pentru Windows 11, sunt curios ce o să se întâmple când o să avem parte de o lansare nereușită.

Etichete: ,