Honor confirmă lansarea Magic Vs2, un nou pliabil mai ușor și mai subțire

Scris de | 9 octombrie, 2023
Honor confirmă lansarea Magic Vs2, un nou pliabil mai ușor și mai subțire

Chiar dacă modelul Magic V2 încă nici nu a ajuns în magazinele din Europa, Honor anunță lansarea unui nou smartphone cu ecran pliabil, „urmașul” acestuia, Magic Vs2. În timp ce Magic 2 a impresionat prin dimensiuni și greutate reduse, similare cu cele ale unui telefon „tradițional”, Magic Vs2 va încerca să reducă și mai mult aceste caracteristici. Totuși, se pare că inginerii Honor sunt dispuși să facă și câteva compromisuri pentru a atinge aceste valori.

Honor pare că încearcă să introducă pliabilul Magic Vs2 în zona „mainstream”

Momentan, detaliile oficiale despre noul Honor Magic Vs2 se opresc la imaginea de mai sus, care dezvăluie și lansarea noului Honor Watch 4 Pro. În ciuda faptului că este în limba chineză, ne putem da seama că anunțul este programat pentru data de 12 octombrie 2023, la ora 19:30 în China.

Informațiile neoficiale, obținute de la leaker-ul chinez Digital Chat Station sugerează însă că Magic Vs2 nu va fi obligatoriu un „flagship”, așa cum modelele V, Vs și V2 au fost anterior, echipate cu cele mai puternice componente din piață. Pentru modelul Magic Vs2, Honor pare că abordează o strategie nouă, în încercarea de a pătrunde cu pliabilele și în zona „mainstream”.

Configurația hardware va fi bazată pe un chipset Snapdragon 8 Plus Gen 1, cel mai puternic cip de la Qualcomm din 2022. Acest lucru va permite Honor, cel mai probabil, să reducă costurile de producție și, automat, să scadă prețul de la raft al telefonului. În rest, Vs2 va folosi un ecran pliabil cu rată de împrospătare înaltă, 16 GB RAM și încărcare la 66W pe cablu. Sistemul de camere pare să fie similar cu ceea ce am văzut în trecut, cu un modul de cameră principal de 50 megapixeli, un ultra-wide și o cameră zoom 2.5x.

Dacă noul Honor Magic Vs2 va fi într-adevăr mai subțire și mai ușor decât Honor Magic V2, acesta ar putea fi cel mai compact pliabil din piață, rezolvând astfel una dintre problemele acestui format de telefoane: greutatea și grosimea în plus față de smartphone-urile „tradiționale”.

Magic V2 pornește în China de la un preț de 8.999 yuan, adică aproximativ 1.170 de euro. Noul model, cu procesor din generație mai veche, ar putea astfel să fie unul dintre puținele pliabile pe acest format care intră pe piață la un preț de sub 1.000 de euro. Desigur, o lansare în Europa ar reprezenta și o creștere a prețului din cauza taxelor în plus și costurilor de transport. În general, diferența este de cam 20% față de prețul din China.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority