Când se lansează Xiaomi 14 și 14 Pro. Evenimentul este iminent

Scris de | 13 octombrie, 2023
Când se lansează Xiaomi 14 și 14 Pro. Evenimentul este iminent

Parcă ieri testam Xiaomi 13 Pro, printre primele dispozitive echipat cu Snapdragon 8 Gen 2 din piață, și primul model cu senzor foto de 1” pe camera principală disponbil în Europa. A trecut mai bine de jumătate de an de la acea lansare, iar Xiaomi deja se pregătește pentru a dezvălui următoarea generație, Xiaomi 14. Cele mai noi zvonuri afirmă că lansarea celor două flagship-uri Xiaomi este însă iminentă, 14 și 14 Pro urmând a fi dezvăluite înainte de sfârșitul lunii octombrie.

Lansarea noilor flagship-uri Xiaomi 14, legate de anunțul Snapdragon 8 Gen 3

Adevărul este că și Xiaomi 13 și 13 Pro au fost lansate în China în luna decembrie a anului trecut, iar noile modele vor ajunge probabil în magazinele din regiune prin noiembrie. Nu ar fi prima dată când vedem o distanță de doar 11 luni între flagship-uri. Totuși, în urma lansării seriei Xiaomi 13T în urmă cu doar câteva săptămâni, nu putem să nu observăm o aglomerare de dispozitive performante pe piață din partea brand-ului chinez.

Xiaomi 14 și 14 Pro sunt așteptate pentru lansare pe data de 27 octombrie. Această dată nu este însă aleasă la întâmplare. Pe 26 octombrie se termină Snapdragon Summit, evenimentul anual în cadrul căruia Qualcomm își anunță planurile pentru următoarele 12 luni. Aici debutează de obicei următorul procesor high-end pentru smartphone-uri. Știm deja destul de multe detalii despre Snapdragon 8 Gen 3 și capabilitățile sale, datorită multor leak-uri și teste realizate înainte de anunț, iar Xiaomi este, tradițional, unul dintre partenerii Qualcomm care anunță printre primii modele care integrează noul hardware.

Această lansare ar marca însă mai multe momente în industrie. Pe lângă faptul că vor fi unele dintre primele telefoane cu Snapdragon 8 Gen 3, Xiaomi 14 și 14 Pro ar putea fi și primele care renunță la MIUI în favoarea unui nou „MiOS”, o versiune nouă de software bazat pe Android, care ar putea adresa criticile la adresa software-ului companiei de până acum.

Din informațiile disponibile deja, știm că noul Xiaomi 14 Pro ar trebui să fie și primul model al companiei care trece la o construcție din titan pentru rama exterioară, dar și primul care integrează tehnologie de conectivitate la satelit.

Ne așteptăm însă ca, pe lângă anunțurile noilor modele Xiaomi 14 să primim și alte anunțuri din partea altor parteneri Qualcomm din China și să vedem telefoanele echipate cu acest cip lansate pe piață în lunile noiembrie și decembrie. În Europa însă, acestea vor ajunge abia la începutul anului 2024.

via GSM Arena.

Etichete: , , , ,

Sursa: ITHome