Honor Magic Vs2, lansat oficial. Este cel mai ușor și mai ieftin pliabil „Fold” de până acum

Scris de | 13 octombrie, 2023
Honor Magic Vs2, lansat oficial. Este cel mai ușor și mai ieftin pliabil „Fold” de până acum

Așa cum a fost dezvăluit cu doar câteva zile în urmă, Honor a lansat cel de-al treilea smartphone pliabil din portofoliul său din 2023. După Magic Vs la Mobile World Congress și Magic V2 din această vară, compania chineză a dezvăluit Magic Vs2, un model care pare să țintească către piața de smartphone-uri tradiționale, cu un preț mai mic decât al variantelor din trecut. Desigur, pentru a atinge acest preț, compania a făcut câteva concesii pe partea de hardware, însă acestea s-ar putea dovedi a fi o formulă câștigătoare. Rămâne de văzut dacă măcar acest telefon va ajunge și în vest, având în vedere că anunțul este momentan doar pentru piața din China.

Honor Magic Vs2 păstrează designul lui V2 și schimbă puțin hardware-ul intern

Magic Vs2 nu este un telefon 100% nou. Acesta împrumută multe elemente de design și chiar din configurația hardware a lui Magic V2, lansat în luna iulie. De exemplu, la exterior, cele două telefoane sunt aproape identice: de la forma insulei camerelor, la dimensiunile celor două ecrane, Magic Vs2 este în mare parte „același telefon”. Vorbim despre un ecran exterior de 6,43”,  un ecran interior de 7,92” și un corp de 10,1 mm grosime. La acest capitol (și nu numai), Vs2 este un „downgrade”, V2 fiind în continuare cel mai subțire telefon pliabil pe acest format, la doar 9,9 mm în profil. Totuși, Magic Vs2 este cel mai ușor model de acest gen, la doar 229 de grame, o scădere cu 2 grame de la modelul anterior, și în continuare mai ușor decât multe flagship-uri fără ecran pliabil.

Sistemul de camere este similar, dar nu identic. Avem tot un senzor de 50 megapixeli pe camera principală și 20 megapixeli pe zoom, însă doar 12 megapixeli pe ultrawide. De asemenea, bateria de 5.000 mAh este la fel, cu încărcare la 66W pe fir.

Diferența majoră între cele două modele este la nivelul configurației hardware interne: procesorul flagship de la Qualcomm din 2023 a fost înlocuit cu cel din 2022: Snapdragon 8 Plus Gen 1. Astfel, deși vorbim în continuare despre un telefon cu performanță de flagship, este vorba despre un flagship de anul trecut. Cu siguranță însă, acest compromis a fost ales pentru a reduce semnificativ costurile de producție ale noului model.

Prețul este cel mai mare avantaj competitiv al său

În timp ce Magic V2 a debutat în China cu un preț de 8.999 yuan (1.170 euro), noul Magic Vs2 de la Honor costă doar 6.999 yuan (910 euro). Desigur, pe lângă procesor mai performant și camera ultrawide mai performantă, varianta de bază a lui V2 includea și 16 GB memorie RAM, pe când Vs2 pornește de la 16 GB. Cu un astfel de preț de pornire, chiar și cu o creștere de 20%, tradițională pentru telefoanele chinezești vândute în Europa, Magic Vs2 tot ar fi cel mai ieftin pliabil pe format „Fold” din piață.

Din păcate, nu știm dacă Magic Vs2 va ajunge vreodată în Europa. Honor plănuia anterior să aducă V2 abia la începutul anului viitor în această regiune. Poate că odată cu această lansare se va răzgândi și fie va aduce ambele modele, fie doar pe cel mai ieftin, care ar putea avea o șansă reală în piață datorită prețului, pe lângă alternativele de la Google, OnePlus și Samsung, mai scumpe.

Etichete: , ,

Sursa: The Verge