Ce upgrade-uri vor aduce modelele iPhone 16 Pro. Primele detalii

Scris de | 17 octombrie, 2023
Ce upgrade-uri vor aduce modelele iPhone 16 Pro. Primele detalii

Seria iPhone 15 abia a ajuns în magazine de câteva săptămâni, iar mulți dintre cei care au comandat telefoanele încă nu le-au primit, însă deja se vorbește despre modelele următoare. Analistul de afaceri Jeff Pu a publicat o serie de „predicții”, bazate pe informațiile oferite de contactele sale din industrie, care detaliază îmbunătățirile la care ar trebui să ne așteptăm de la seria iPhone 16, în special pe modelele Pro.

Următoarele modele iPhone vor îmbunătăți conectivitatea wireless, camerele și vor introduce ecrane mai mari

Anul viitor pare a fi cel în care Apple face un upgrade semnificativ la capitolul conectivitate wireless, conform raportului lui Jeff Pu. Nu doar că vom primi compatibilitate Wi-Fi 7, care până atunci ar putea fi integrat și în routere pentru consumatori, ci și un nou modem 5G, mai rapid. Acest modem ar fi produs tot de către Qualcomm, așa cum era de așteptat: modelul Snapdragon X75, cu viteze de download îmbunătățite. Desigur, rețelele 5G din prezent nu pot nici măcar să atingă capabilitățile maxime ale modemurilor din telefoanele de acum câțiva ani, deci acest upgrade va fi mai degrabă unul care va scădea consumul de energie, întrucât modelele mai noi sunt, de obicei, mai eficiente.

Alte upgrade-uri pentru iPhone 16 Pro și 16 Pro Max ar putea veni la nivelul camerei ultrawide. Ambele modele ar putea primi o nouă cameră ultrawide de 48 megapixeli, care egalează astfel rezoluția camerei principale. Modelul Pro ar putea primi de asemenea camera cu zoom 5x de pe 15 Pro Max-ul de anul acesta, dar tot cu același senzor de 12 megapixeli. Pu spune că Apple poate include acum zoom-ul 5x pe iPhone 16 Pro și nu a putut pe 15 Pro datorită dimensiunilor crescute.

Se pare că Apple va livra cele două telefoane cu ecrane mai mari decât până acum. iPhone 16 Pro este așteptat cu un ecran de 6,3”, față de cel de 6,1” din prezent, iar iPhone 16 Pro Max ar putea urca la 6,9”.

Modelele „standard” vor primi upgrade-uri minore

În cazul modelelor 16 și 16 Plus, Apple ar putea integra o versiune mai slabă a procesorului A17 Pro de anul acesta, alături de 8 GB memorie RAM, la fel ca în cazul Pro-urilor din prezent. De asemenea, aceste modele ar primi upgrade la Wi-Fi 6E, dar nu și un upgrade de camere, noile modele „de bază” urmând a păstra cele două camere din 2023.

Desigur, aceste informații sunt la nivel de zvon, chiar dacă vin de la o sursă de încredere. Chiar dacă acestea sunt probabil adevărate acum, la un an distanță de lansare, dezvoltarea produselor este una complexă, iar pe parcurs pot apărea probleme sau modificări.

De exemplu, în cazul modelelor 15 și 15 Pro de anul acesta, ne așteptam să vedem integrarea butoanelor „solid state”, adică butoane cu senzori de presiune, care nu se mișcă fizic atunci când sunt apăsate. Totuși, cele două modele Pro de anul acesta au fost livrate fără această tehnologie, în ciuda zvonurilor care au circulat pentru mai bine de jumătate de an. Se pare că Apple a încercat să folosească acest tip de butoane, dar problemele din producție au dus la întoarcerea la cele standard, mecanice.

Etichete: , , , ,

Sursa: 9to5mac