Apple ar urma să anunțe noul iMac până la sfârșitul lunii octombrie

Scris de | 23 octombrie, 2023
Apple ar urma să anunțe noul iMac până la sfârșitul lunii octombrie

Luna octombrie se apropie de final, însă Apple ar mai avea încă un anunț de făcut. Cel puțin asta susține Mark Gurman, de la Bloomberg, în newsletter-ul său Power On, care prevede o lansare a noului iMac al companiei din Cupertino pe data de 30 octombrie. Gurman spune că această lansare va marca și finalul unei „secete” de peste 900 de zile de la data de lansare a iMac-urilor cu M1 (prima jumătate a lui 2021), în care nu am mai avut deloc vești despre aceste device-uri. De asemenea, Gurman a mai menționat anterior că refresh-ul noii game va consta și în folosirea noilor procesoare M3.

Gurman spune că sursele sale i-au spus că „Apple plănuiește o lansare de produse cu Mac-uri în prim plan în jurul sfârșitului acestei luni”. În plus, dacă încerci să comanzi un iMac, un MacBook Pro de 13 inchi sau unul dintre modelele Pro cu configurații mai bune, acestea nu se livrează până în noiembrie. Acest lucru, combinat cu faptul că Apple va anunța bilanțul său financiar în noiembrie, ar fi un „semn clar” că se pregătește ceva în Cupertino. Ultima dată când Apple a anunțat bilanțul financiar în noiembrie, a fost după ce a ținut o lansare pentru Mac-uri și iPad-uri.

În ianuarie, Apple anunța noi variante de MacBook Pro-uri de 14 și 16 inchi, astfel că e puțin probabil ca acestea să mai fie incluse în noua lansare, însă variante de 13 inch nu a mai primit un update de mai bine de un an, în timp ce iMac-ul ajunge la aproape 3 ani de la ultimul refresh.

Gurman a mai răspuns și unor întrebări ale abonaților la newsletter-ul său, cu privire la așteptările pe care le are în ceea ce privește schimbările de pe următoarele MacBook-uri. Conform acestuia, în afară de procesoare și alte specificații interne, nu ar trebui să vedem schimbări majore, însă ar urma modificări importante în 2025, cu un nou iMac Pro și în 2026, cu MacBook Pro-uri cu OLED, eventual beneficiind și de un design și funcții noi.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple may be planning a surprise October iMac announcement