Apple recunoaște încă o problemă gravă cu iPhone 15. O va rezolva într-un update viitor

Scris de | 30 octombrie, 2023
Apple recunoaște încă o problemă gravă cu iPhone 15. O va rezolva într-un update viitor

iOS 17.1 a rezolvat doar una dintre problemele hardware care afectează seria iPhone 15, dar se pare că o altă problmemă semnalată încă de la lansarea telefoanelor, va fi rezolvată prin alt update. Abia acum, Apple recunoaște că există o problemă de cu încărcătoarele wireless de la BMW și Toyota de pe cele mai noi modele, care duc la dezactivarea permanentă a cipurilor NFC a telefoanelor din seria iPhone 15.

Șoferii de BMW și Toyota Supra ar trebui să evite încărcarea wireless a modelelor iPhone 15 la bord

Apple nu a declarat oficial nimic în public, însă un memo intern al companiei, obținut de către MacRumors menționează că există o problemă care dezactivează „temporar” cipurile NFC de pe telefoanele iPhone 15. Cei care s-au plâns de această problemă au primit telefoane noi schimbate pe garanție, fiind atât de aproape de lansarea lor, însă această problemă va fi rezolvată în viitor printr-un update de software.

BMW UK a publicat pe contul de pe platforma X un mesaj în care confirma pentru un client afectat că producătorul auto investighează alături de Apple această problemă. Acest lucru înseamnă că se lucrează la rezolvare, dar compania germană nu a putut oferi un termen pentru momentul în care va fi lansat un update.

Memo-ul intern sugerează că vom primi update-ul înainte de sfârșitul anului, deci probabil că acesta ar putea fi inclus în iOS 17.2, versiune care tocmai a intrat în beta pentru cei care sunt înscriși în programul de test.

Cei care au un BMW din ultimele generații sau o Toyota Supra cu încărcător wireless la bord ar trebui astfel să se ferească să încarce modelele iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max pe acestea până când avem o soluție clară din partea Apple și a producătorilor de mașini. Cei care nu vor ține cont de acest avertisment s-ar putea trezi cu NFC-ul dezactivat, lucru care duce la imposibilitatea utilizării Apple Pay pentru plăți contactless cu telefonul sau funcția CarKey, care permite deschiderea ușilor și pornirea mașinii doar prin proximitatea telefonului în mașină, fără o cheie fizică.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: MacRumors