Xbox elimină suportul pentru accesorii neoficiale

Scris de | 31 octombrie, 2023
Xbox elimină suportul pentru accesorii neoficiale

Unii posesori de Xbox s-au trezit zilele trecute cu un nou mesaj de eroare pe console (error 0x82d60002) după ce au încercat să folosească accesorii 3rd party. Măsura se aplică în special controllerelor wireless neoficiale, iar începând cu data de 12 noiembrie 2023, doar accesoriile care apar pe lista de compatibilitate a celor de la Microsoft vor mai fi compatibile cu consolele. Pentru a nu lăsa lucrurile așa, compania a anunțat un nou program de licențiere pentru accesorii 3rd party.

O privire rapidă peste lista de accesorii suportate ne dezvăluie o secetă de modele fără fir. Singurele care sunt disponibile sunt cele dezvoltate de Xbox, evident, alături de un singur model high-end de la un producător numit PowerA. Pe partea de controllere cu fir regăsim modele de la Razer, 8BitDo, Thrustmaster, Nacon și nu în ultimul rând, SCUF. Ținând cont de toate astea, pare că decizia a fost luată mai mult pentru a opri avanlanșa de controllere chinezești de proastă calitate de la branduri precum Vidplugin sau LENISUOLE. 

Același lucru se întâmplă pe partea de căști de ani de zile, lista de compatibilitate fiind destul de limitată. Dar în același timp, accesoriile care își primesc aprobarea și funcționează pe Xbox îți oferă o oarece garanție a calității. Nu sunt deloc împotriva acestei mutări, mai ales după ce am testat fel și fel de controllere. Cele de Xbox și PlayStation sunt de departe cel mai ușor de recomandat, după care ai variante bune de la Razer și alți producători 3rd party – după care există tâmpeniile la 100 de lei pe care le folosești o zi și le arunci. Iar dacă asta înseamnă că de-acum va crește calitatea controllerelor, utilizatorii vor avea de câștigat.

Etichete: ,

Sursa: Windows Central