Half-Life s-ar fi putut numi Crysis sau Fallout

Scris de | 9 noiembrie, 2023
Half-Life s-ar fi putut numi Crysis sau Fallout

În curând se împlinesc 25 de ani de când a fost lansat Half-Life. Cu ocazia aceste aniversări, Dario Casali, un fost angajat Valve din perioada în care lucrau la joc, a lansat o serie de videouri pe YouTube în care parcurge misiunile și ne povestește chestii pe care nu le știam până acum despre unul dintre cele mai emblematice jocuri din istorie. Printre aceste informații aflăm și cu ce nume s-ar fi putut lansa jocul în 1999; printre propuneri se numără Fallout și Crysis.

Într-un document pe care Dario ni-l arată în timpul primului video din seria Half-Life 25 Year Developer Commentary putem vedea o listă cu propuneri de nume. Aceasta este împărțită în două categorii, primele fiind cele mai populare printre colegii din echipa de producție: Bent, Dirt, Lead, Pressure (Pressure Chamber / Pressure Pit) sau Screwed. În josul listei regăsim și alte propuneri pe care echipa le-a găsit interesante, iar printre acestea se numără Half-Life, Fallout și câteva variații ale titlului Crysis: Cry.Sys, Crisis, CrYsis sau Krisis.

Half-Life

Ar fi fost interesant să vedem ce s-ar fi întâmplat dacă Valve ar fi ales numele Fallout. Jocurile au fost dezvoltate în aceeași perioadă, și chiar dacă primul Fallout a fost lansat în 1997 (cu un an înaintea lui Half-Life), nu cred că cele două studiouri știau că s-a produs o coincidență. Bine, nici Fallout nu s-a numit așa de la început, fiind prima dată cunoscut sub numele de Vault-13: A GURPS Post-Nuclear Role-Playing-Game, după care a devenit Armageddon și abia mai apoi a primit denumirea pe care o știm cu toții.

Treaba asta cu numele este doar una dintre chestiile foarte interesante pe care le puteți afla despre Half-Life la 25 de ani după lansare. Vă încurajez să urmăriți seria de videouri create de Dario Casali – sunt o mină de aur pentru fanii jocului, ai Valve și ai gamingului în general, oferind acces la chestii pe care doar echipa de producție le știa până acum. V-am lăsat aici link către întregul playlist Half-Life 25 Year Develiper Commentary cu (momentan) opt episoade.

Etichete: , ,