Instagram te va lăsa să dezactivezi eticheta de „seen”

Scris de | 9 noiembrie, 2023
Instagram te va lăsa să dezactivezi eticheta de „seen”

Instagram se pregătește să introducă o nouă funcție care permite mai mult control utilizatorilor asupra mesageriei private. Atât Mark Zuckerberg CEO-ul Meta, cât și Adam Mosseri, șeful Instagram, au confirmat pe canalele lor de „broadcast” de pe Instagram că aplicația de mobil urmează să primească un update care va permite activarea sau dezactivarea etichetelor de „citire” din mesaje. Astfel, vei putea citi un mesaj de la cineva, fără ca persoana respectivă să știe că tu l-ai citit.

Noua funcție Instagram a fost confirmată de Zuckerberg și Mosseri

Această funcție se va regăsi în categoria de Confidențialitate și Securitate a setărilor din aplicație și va permite activarea și dezactivarea mesajelor de „seen” din discuțiile private de pe Instagram. Această funcție ar putea fi benefică pentru toți utilizatorii, întrucât va fi mai ușor să eviți discuțiile cu anumite persoane, sau să mai amâni un răspuns după ce ai văzut deja mesajul.

Noua funcție ar putea duce și la evitarea anumitor conflicte. Cu siguranță v-ați lovit uneori de o discuție cu cineva care v-a acuzat că l-ați lăsat „pe seen”, sau că ați văzut mesajul și nu ați răspuns imediat, în secunda doi.

Instagram seen

“Am auzit feedback-ul dumneavoastră și am început să testăm o nouă funcție care vă permite să dezactivați confirmările de citire în mesajele dvs. directe. În curând, oamenii vor putea alege când să îi lase pe ceilalți să vadă când le-au citit mesajele,” a fost mesajul publicat de Mosseri pe canalul său de Instagram, în raport cu noua funcție.

Nu este clar ce înseamnă că funcția este în teste. Instagram nu există într-o versiune beta publică, iar testele de obicei se fac pe eșantioane mici de utilizatori. Totuși, o funcție de acest gen, ascunsă în meniurile „stufoase” de setări nu este ceva ce mulți vor ști să acceseze fără o notificare specifică despre existența ei.

Instagram pare însă să prindă din urmă alte servicii de chat cu funcția de dezactivare a etichetelor de citire. WhatsApp și alte servicii oferă astfel de capabilități de mulți ani.

Etichete: ,

Sursa: TechCrunch