Samsung neagă zvonurile despre lansarea unor pliabile mai accesibile

Scris de | 16 noiembrie, 2023
Samsung neagă zvonurile despre lansarea unor pliabile mai accesibile

Sunt rare momentele în care companiile mari comentează asupra zvonurilor, în principal pentru că o informațiile care ajung pe internet sunt, de multe ori adevărate. Există însă și momente rare în care companiile ies în public și negă aceste informații, așa cum s-a întâmplat recent cu Apple, iar acum cu Samsung. În urma zvonurilor că în 2024 va lansa smartphone-uri pliabile ieftine, Samsung a oferit o declarație publică prin care neagă acest lucru.

Samsung nu plănuiește să producă telefoane pliabile mai ieftine

Un raport TrendForce, cât și informații de la un leaker bine „conectat” în industrie, sugerau zilele trecute că Samsung se pregătește să intre pe piața de pliabile accesibile, cu prețuri între 400 și 500 de dolari/euro. Având în vedere că Motorola și Huawei deja au lansat variante mai ieftine ale flagship-urilor lor pliabile, ne-am fi așteptat ca și Samsung, liderul pieței de smartphone-uri să aducă telefoane de acest gen mai accesibile, dar se pare că nu este cazul, cel puțin nu în 2024.

Conform publicației Korea JoongAng Daily, reprezentanții Samsung au comentat pe baza acestor informații, negând cu desăvârșire lansarea de pliabile mai ieftine:

„Nu plănuim să producem smartphone-uri pliabile cu prețuri în gama mid-range, iar cele mai recente zvonuri nu au nicio bază reală. […] Nu este nimic decis în această privință.”

De altfel, compania nici nu trebuie să înceapă să ofere smartphone-uri pliabile la prețuri mid-range, întrucât toate modelele din gama Flip au fost ieftinite pe parcursul anului până au ajuns la prețuri apropiate de cele ale telefoanelor de medie. Strategia Samsung pare să fie lansarea la un preț scump și reducerea prețului treptat pentru a atrage și publicul care nu dorește să cheltuiască peste 1.000 de euro pe un telefon.

Zvonurile despre următoarea generație de pliabile de la Samsung sugerează că Galaxy Z Fold6 va adopta, în sfârșit, un ecran exterior mai lat, care să permită utilizare normală pe acesta, alături de funcțiile Galaxy AI pe care le va introduce prima dată pe piață cu Galaxy S24.

Etichete: , , ,

Sursa: Korea JoongAng Daily