Situație ieșită din comun: Apple infirmă public un zvon de pe internet

Scris de | 7 noiembrie, 2023
Situație ieșită din comun: Apple infirmă public un zvon de pe internet

Apple este compania din tehnologie în jurul căreia apar cele mai multe zvonuri în domeniul tehnologiei, dar, de obicei, acestea se dovedesc a fi reale, sau măcar bazate pe o informațiu adevărate la momentul la care apar în mediul online. În cazul unui nou model iMac cu ecran de 27”, Apple pare să procedeze diferit și să ofere chiar o poziție oficială. Se pare că acesta este un zvon care nu are baze în realitate.

iMac-ul de 27″ nu există, Apple încurajând clienții să caute alternative

PR-ul Apple, Starlayne Meza, a oferit o poziție oficială către The Verge, în urma publicării unui articol în care se specula că urmează lansarea unui iMac cu ecran de 27” cu procesor Apple Silicon. Modelul de 27” cu Intel a fost scos din ofertă anul trecut, fiind și unul dintre ultimele cu procesoare Intel care încă se mai vindeau.

Pentru cei care își doresc un iMac cu ecran mai mare de 27”, Apple are și o recomandare, care nu era tocmai greu de intuit. Clienții pot opta fie pentru un Mac Mini, fie pentru un Mac Studio, alături de un Studio Display, care are diagonala de fix 27”. Acest „combo” ar trebui să satisfacă atât necesitatea unui ecran mai mare decât pe un iMac „standard”, de 24”, cât și necesitatea de performanță mai înaltă. Mac Mini se livrează acum și cu procesor M2 Pro, deci unul performant, bun pentru sarcini complexe, în timp ce Mac Studio vine și chiar și cu M2 Ultra, cel mai puternic procesor de la Apple.

Desigur în cazul acestor sisteme alături de un monitor semi-profesional, precum Studio Display, prețul este mai mare decât ar fi costat un iMac cu ecran de 27” de sine sătător. Avantajul acestor sisteme este însă faptul că poți atașa orice ecran dorești, deci poți alege fie unul mai ieftin și mai puțin performant, cu rezoluție mai mică, și fără calibrare a culorilor în cazul în care nu ai nevoie să lucrezi în domenii creative, sau chiar unul mai performant, cu refresh rate mai înalt și rezoluție mai înaltă decât ceea ce oferă iMac sau Studio Display.

Interesant este însă faptul că Apple spune doar că nu va lansa un model de 27”, însă nu scoate complet din discuție modele iMac cu ecrane și mai mari. Zvonuri despre un iMac de 32” există de ceva vreme, și Apple nu pare să discute despre acesta. Există însă posibilitatea ca acela să fie un model iMac Pro, comparabil cu Mac Studio în termeni de performanță și preț.

Etichete: ,

Sursa: The Verge