OnePlus 12 se lansează luna viitoare și marchează aniversarea de 10 ani a brand-ului

Scris de | 20 noiembrie, 2023
OnePlus 12 se lansează luna viitoare și marchează aniversarea de 10 ani a brand-ului

Ne așteptam ca OnePlus 12 să fie lansat cândva la începutul anului 2024, probabil chiar în prima lună a anului, însă subsidiara Oppo a dezvăluit că anunțul oficial va veni mai repede. OnePlus 12 va fi dezvăluit oficial pe 4 decembrie 2023, iar data nu a fost însă aleasă la întâmplare. Atunci se împlinesc 10 ani de la debutul acestui brand pe piață, deci acest telefon va fi unul important pentru companie. Nu ar fi ieșit din comun ca OnePlus să lanseze și o ediție „specială” cu această ocazie.

OnePlus 12 are o dată oficială de lansare

Anunțul evenimentului care va avea loc pe 4 decembrie în Shenzhen, China confirmă și faptul că gazda acestuia va fi chiar Pete Lau, fondator și CEO OnePlus. Acesta a devenit imaginea companiei și o persoană importantă și în cadrul Oppo, compania de care OnePlus aparține. Înainte, imaginea publică a OnePlus era Carl Pei, co-fondator al companiei, care a plecat în urmă cu câțiva ani pentru a pune bazele companiei Nothing în Londra.

Detaliile neoficiale despre OnePlus 12 scăpate până în prezent pe internet, sugerează că vom avea de a face cu un smartphone din gama „flagship”, fără prea multe compromisuri. OnePlus 12 va fi bazat pe Snapdragon 8 Gen 3, cel mai puternic procesor de la Qualcomm și va păstra o mare parte din design-ul lui OnePlus 11, lansat la începutul lunii ianuarie. Vorbim despre o construcție din sticlă și un modul de cameră de formă similară. Ecranul de 6,82 pe tehnologie LTPO3 va fi construit de BOE și va afișa o rezoluție QHD+ cu luminozitate de până la 2.600 nits.

Se pare că sistemul de camere va fi foarte similar cu cel de pe OnePlus Open, bazat pe o cameră principală de 48 megapixeli cu senzor Sony LYTIA 808, un zoom optic 3X cu senzor de 64 megapixeli și o cameră ultrawide de 48 megapixeli. Ne așteptăm la branding Hasselblad și performanță ridicată, similară cu cea de pe modelul pliabil (puteți citi mai multe despre această cameră în review-ul connect pentru OnePlus Open).

Cel mai probabil, OnePlus 12 va fi lansat inițial doar în China, urmând să ajungă în magazinele din Europa abia peste câteva luni.

Etichete: , , ,

Sursa: GSM Arena