Steam adaugă suport oficial pentru PlayStation DualSense

Scris de | 21 noiembrie, 2023
Steam adaugă suport oficial pentru PlayStation DualSense

Dacă ai încercat vreodată să folosești un controller de PlayStation pe PC, probabil știi că nu este un proces simplu de fiecare dată. Asta stă însă să se schimbe întrucât Valve a lansat un update de Steam care introduce suport pentru DualSense și DualShock. Mai mult decât atât, noua actualizare include și niște indicatoare speciale care îți spun dacă jocul pe care vrei să-l rulezi oferă suport pentru controller, ce tip de controller suportă, și dacă acestea sunt suportate complet, sau doar parțial.

Steam Controller PlayStation DualSense DualShock

Valve vrea în acest fel să primească cu brațele deschise gamerii care preferă să joace din controller. În momentul de față, doar 12% din totalul utilizatorilor de Steam folosesc un controller pentru gaming, dar acest număr crește rapid. Doar anul trecut, au fost peste trei miliarde de sesiuni (de câte ori s-a intrat într-un joc) de gaming cu controller. Dintre acestea, în 60% dintre cazuri a fost vorba despre un controller de Xbox, alte 27 de procente au fost reprezentate de DualSense și DualShock, iar restul de 13% sunt modele dezvoltate de alți producători.

Bine, valoarea de 60% nu este chiar precisă – multe controllere sunt recunoscute drept XInput sau DirectInput, ceea ce în Steam se traduce drept controller de Xbox. Dar știam deja că accesoriile de Xbox domină piața de gaming pe Windows, doar e aceeași companie în spate, dar ce ne interesează aici este procentajul celor care folosesc un controller de PlayStation, mai ales că cele 27 de procente reprezintă o creștere semnificativă comparativ cu anul 2019, când valoarea asta era la 19%.

Etichete: , , ,