Aplicația Sunbird, care adăuga compatibilitate iMessage pe Android, scoasă de pe Play Store

Scris de | 22 noiembrie, 2023
Aplicația Sunbird, care adăuga compatibilitate iMessage pe Android, scoasă de pe Play Store

Săptămâna trecută, Nothing se lăuda cu soluția la problema „bulelor albastre”, care face diferența între mesajele pe care le pot trimite utilizatorii de iPhone între ei și pe cele pe care le pot trimite către utilizatori de Android. Nothing Chats trebuia să permită utilizarea iMessage pe Android, însă s-a dovedit că nu este o soluție atât de bună pe cât promitea compania. Astfel, Nothing Chats a fost retrasă la scurt timp de la lansare, iar acum Sunbird, aplicația originală pe care era bazată a fost de asemenea scoasă de pe Google Play Store.

După Nothing Chats, și Sunbird dispare de pe Play Store

Nu doar că Sunbird a scos aplicația de pe Play Store, însă a oprit complet serviciile prin care aceasta funcționează. Astfel, cei care foloseau deja versiunea beta, nu vor mai putea să o folosească în următoarea perioadă. Problemele care au dus la această situație au legătură cu securitatea serviciului, mai mulți experți în securitate dezvăluind că mesageria prin Sunbird nu este tocmai privată. 

Serviciul trimitea mesajele în text clar, necriptat, prin intermediul protocolului HTTP, deci mesajele de pe iMessage puteau fi interceptate de către posibili atacatori. Fiind baza pentru Nothing Chats, și acel serviciu era afectat de aceleași probleme de securitate. 

În acest moment, nici Nothing Chats, nici Sunbird nu mai pot fi instalate pe dispozitive cu Android. Ambele aplicații au fost delistate din Google Play Store. Companiile au promis că acestea vor reveni „în curând”, după ce rezolvă „bug-urile” descoperite recent.

Apple nu pare să aibă vreo poziție în legătură cu aceste aplicații alternative de chat care permit accesul la serviciul său de mesagerie, iMessage. Cel mai probabil, Apple vede aceste soluții drept produse de nișă, care vor fi folosite de un număr foarte mic de utilizatori, de asemenea, compania tocmai a anunțat compatibilitatea cu protocolul RCS, care va veni anul viitor pe iPhone. Astfel, mesajele între iOS și Android nu vor mai fi limitate doar la mesaje text în formatul arhaic SMS. Protocolul RCS permite trimiterea de mesaje, link-uri, fotografii și clipuri video, exact cum permite și iMessage. 

Practic, Sunbird și Nothing Chats, chiar și dacă vor reveni cu problemele identificate anterior rezolvate, vor fi utile doar pentru următoarele câteva luni, până la lansarea iOS 18, când utilizatorii vor putea să își trimită mesaje avansate de pe platformă pe platformă, fără prea multe alte limitări.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Engadget