În plin „scandal” OpenAI, ChatGPT primește voce, o funcție gratuită pentru toți utilizatorii

Scris de | 22 noiembrie, 2023
În plin „scandal” OpenAI, ChatGPT primește voce, o funcție gratuită pentru toți utilizatorii

Este de mirare că a mai lucrat cineva la OpenAI în ultimele câteva zile, având în vedere incertitudinea din jurul companiei. Probabil că de aceea serviciile ChatGPT au fost offline pentru câteva ore bune în timpul zilei de ieri. Totuși, în tot acest haos legat de conducerea companiei și amenințări cu demisia, cineva din cadrul companiei s-a ocupat să lanseze chiar și o funcție nouă către publicul larg. Poți acum purta o conversație vocală cu ChatGPT, chiar și pe conturi gratuite.

Poți avea acum conversații vocale cu ChatGPT în aplicația de mobil

Lansată în urmă cu doar câteva săptămâni sub forma unei funcții „premium”, accesibilă doar de către cei care plătesc un abonament pentru ChatGPT, funcția de conversații audio este acum disponibilă pentru toată lumea. Aceasta poate fi accesată din cadrul aplicației pentru mobil, fie pe iOS, fie pe Android, și necesită activare manuală din meniul de setăr.

Pentru a putea purta discuții vocale cu ChatGPT, nu trebuie decât să deschizi aplicația, să fii logat cu un cont OpenAI gratuit, și să navighezi în meniul Settings > New Features. De aici activezi funcția de conversații vocale, care va rămâne activă pentru toate conversațiile cu ChatGPT. Pentru a iniția o „discuție”, nu trebuie decât să apeși pe butonul în formă de căști din căsuța de chat, iar totul se transformă într-o discuție.

ChatGPT dispune în acest moment de cinci variante de voci între care poți alege. Nu vor exista însă diferențe între răspunsurile pe care le oferă în format text și vocal. În spate, răspunsurile sunt generate folosind aceiași algoritmi de inteligență artificială pe care îi cunoaștem de un an, de când s-a lansat prima dată public ChatGPT. 

Faptul că ChatGPT primește o voce aduce tehnologia mai aproape de cea din filme, precum 2001: A Space Odyssey, sau mai recent tehnologia din filmul „Her”, în care personajul principal, interpretat de Joaquin Phoenix, se îndrăgostește de asistenta său virtuală, a cărei voce era interpretată de Scarlett Johansson.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority