Absurd Ventures este un super-studio format din foști angajați Rockstar

Scris de | 29 noiembrie, 2023
Absurd Ventures este un super-studio format din foști angajați Rockstar

Ce se întâmplă atunci când iei muzicieni din trupe de succes și îi pui să cânte împreuna? Formezi un supergrup. Deci termenul de super-studio ar trebui să fie destul de valid în cazul Absurd Ventures, cel mai nou proiect al lui Dan Houser. Iar dacă numele ăsta nu vă sună cunoscut, nu este vorba decât despre unul din co-fondatorii Rockstar Games. Acesta a părăsit compania în 2020 și a pus bazele proiectului despre care discutăm astăzi. Și nu este singur în această aventură, ci este însoțit de foști angajați Rockstar care au ales să-și urmeze fostul lider.

Veterani din cadrul Rockstar precum Lazlow Jones și Michael Unsworth, au ales să se alăture Absurd Ventures. Ce făceau înainte de mutare? Păi, Jones a fost regizor, producător și scriitor în cadrul francizei Grand Theft Auto, iar Unsworth a lucrat ca scriitor pentru Red Dead Redemption și a fost vice-președintele departamentului de scriitori. În perioada petrecută la Rockstar, acesta a fost un angajat important pe fiecare lansare, indiferent că vorbim despre RDR, L.A. Noire sau GTA. Cât despre Dan Houser, el doar a fondat compania în 1998 și a rămas un pion vital până în 2020, atunci când a decis să urmeze alt drum.

Aceștia sunt doar trei dintre membrii Absurd Ventures, o companie care vrea să „creeze noi universuri și să spună povești grozave”. Conform paginii de angajări, studioul este în căutare de oameni care să ocupe roluri transmedia – pricepuți în ale serialelor animate, ficțiune audio și dezvoltare de jocuri video. Sună… bine, presupun. Doar că în momentul de față chiar nu vă pot spune cu ce se va ocupa studioul, iar trailerul de două minute nu spune nimic concret. Știm doar că munca studioului se va concentra pe storytelling, filantropie și ultraviolență – bizară alăturare de cuvinte pentru un studio de jocuri.

Etichete: