Când se lansează primul trailer pentru GTA 6

Grand Theft Auto VI GTA 6

Rockstar Games a confirmat oficial astăzi data la care va publica primul trailer oficial pentru Grand Theft Auto VI/GTA 6, probabil cel mai așteptat joc al momentului. Compania deja confirmase că lucrează la următorul joc din celebra serie de titluri open world încă de luna trecută, iar primul trailer era promis pentru începutul lunii decembrie. Acum avem nu doar data, dar și ora exactă la care vom vedea, în premieră, GTA 6.

Rockstar confirmă data de lansare pentru trailer-ul de debut al Grand Theft Auto VI

Pe toate conturile de pe rețelele de socializare ale Rockstar a fost publicat un mesaj sub forma unei imagini în care apare data de 5 decembrie și ora 9 a.m. EST (Easter Standard Time), adică ora de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Acest fus orar este cu 7 ore în urma României, deci ne putem aștepta la debutul trailerului marți, în jurul orei 16:00. Deși titlul oficial al jocului nu este confirmat oficial, cel mai probabil, acesta se va numi Grand Theft Auto VI, păstrând tradiția jocurilor anterioare, care folosește numere romane.

Rockstar nu a oferit până acum informații pe căi oficiale despre GTA 6, însă o serie de leak-uri au dezvăluit anterior că jocul va avea loc în Vice City, versiunea fictivă din universul Grand Theft Auto a orașului Miami. De altfel, imaginea publicată astăzi de Rockstar Games confirmă acest lucru, folosind un fundal cu palmieri în culorile folosite și pentru grafica oficială pentru originalul Grand Theft Auto Vice City, lansat în 2002.

Zvonurile și leak-urile de până acum au dezvăluit că noul joc va oferi cel puțin două personaje principale în modul single player, într-un stil similar cu ceea ce am văzut în Grand Theft Auto V în 2013, care prezenta povestea a trei protagoniști: Trevor, Franklyn și Michael. Momentan știm numele „provizoriu” pentru un singur personaj, Lucia, care se întâmplă să fie și primul personaj jucabil de sex feminin din istoria seriei. Celălalt personaj este un bărbat al cărui nume încă nu este cunoscut în acest moment.

Faptul că Rockstar Games a anunțat lansarea pentru „Trailer 1”, sugerează că vom primi mult mai multe clipuri de gameplay și cinematice înainte de lansarea oficială a jocului. Grand Theft Auto VI este așteptat în a doua jumătate a anului 2024. Cel mai probabil, primul trailer nu va oferi și o dată de lansare pentru acesta, ci doar va seta atmosfera jocului.