GTA 6, confirmat oficial de Rockstar. Când se lansează primul trailer

Scris de | 8 noiembrie, 2023
GTA 6, confirmat oficial de Rockstar. Când se lansează primul trailer

UPDATE 8.11.2023 15:13: Pe conturile oficiale de pe rețelele de socializare ale studioului de jocuri Rockstar Games a fost publicat un mesaj care confirmă zvonurile din știrea originală. Compania spune că la aniversarea de 25 de ani de la fondarea studioului (originalul Grand Theft Auto era lansat de DMA Design), va lansa un prim trailer pentru următorul joc din serie. Astfel, trailer-ul va fi lansat în luna decembrie.

Articolul original: Un nou raport publicat de Bloomberg sugerează că anunțul oficial al lui Grand Theft Auto VI, probabil cel mai așteptat joc al momentului, ar putea avea loc chiar în această săptămână. Articolul, semnat de Jason Schrier, jurnalist cu vechime în domeniul jocurilor video, care a dovedit de-a lungul timpului că are surse de încredere, menționează că un prim trailer pentru mult așteptatul joc va fi lansat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Anunțul Grand Theft Auto VI ar putea fi lansat cu ocazia aniversării de 25 de ani a Rockstar Games

Aceste informații sugerează că anunțul GTA 6 va fi doar o confirmare că jocul este în producție și că ne apropiem de lansare, iar trailer-ul, care va debuta în luna decembrie va dezvălui, de fapt, detalii concrete despre joc. Acest trailer va marca și aniversarea de 25 de ani de la fondarea Rockstar Games. Primul joc din serie a fost lansat original în noiembrie 1997 pe PC și în decembrie 1997 pe PlayStation.

Tot luna viitoare are loc și The Game Awards, cel mai mare eveniment de premiere al celor mai bune jocuri video, studiouri de dezvoltare și personalități din industria jocurilor video. În fiecare an, Game Awards este gazda unora dintre cele mai importante anunțuri din industrie, deci ne-am putea aștepta ca trailerul să debuteze chiar în cadrul festivităților.

Tradițional, Rockstar Games nu participă la evenimente precum E3 sau Gamescom, preferând să facă anunțuri separate, care să domine ciclul de știri în domeniu, fără să împartă „scena” cu alte anunțuri. Totuși, închiderea Game Awards (care are loc pe data de 7 decembrie), cu un trailer GTA 6, ar putea avea un impact la fel de mare, dacă nu chiar mai mare decât un anunț separat.

Lansarea va avea loc la peste 10 ani de la debutul GTA V

Grand Theft Auto V este în prezent unul dintre cele mai populare jocuri video ale momentului, în ciuda faptului că a fost lansat original în 2013, pe consolele PlayStation 3 și Xbox 360. De-a lungul timpului, acesta a fost portat pe PlayStation 4 și Xbox One, PC, și, recent pe PlayStation 5 și Xbox Series X/S. Acesta este cel de-al doilea cel mai bine vândut joc din istorie, fiind depășit în volum doar de Minecraft.

Detaliile despre GTA VI în acest moment sunt relativ puține, dar leak-urile anterioare au dezvăluit că jocul va avea loc, din nou, în Vice City (o versiune fictivă a orașului Miami) și că Rockstar va realiza din nou o poveste cu mai mulți protagoniști, așa cum a făcut în GTA V. Pentru prima dată, vom avea de a face și cu un personaj feminin în prim plan, Lucia, alături de un alt personaj masculin, despre care nu avem prea multe detalii momentan.

Conform informațiilor anunțate recent de către Take Two, compania care deține studioul Rockstar Games și licența Grand Theft Auto, jocul ar putea fi lansat cândva în 2024, fiind așteptate venituri mari în anul fiscal 2025, care începe pe 1 aprilie 2024.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Bloomberg