După succesul seriei U23, HTC promite că va lansa noi telefoane performante în fiecare an

Scris de | 6 decembrie, 2023
După succesul seriei U23, HTC promite că va lansa noi telefoane performante în fiecare an

Brand-ul HTC a avut o istorie frumoasă în domeniul smartphone-urilor pe la începuturile acestei categorii de produse. În ultimii câțiva ani însă, HTC este mai degrabă un brand cunoscut pentru domeniul dispozitivelor de realitate virtuală, întrucât smartphone-urile sale sunt puține, rare și, de multe ori slab configurate. Recent, compania pare că dă „semne de viață” în acest domeniu, iar acum vine cu promisiunea că va lansa cel puțin un telefon pe an, sau chiar două, din gama mid-range premium.

Brandul HTC ar putea reveni în „mainstream” după vânzările mari ale seriei U23

Modelele HTC U23 și U23 Pro au fost primite cu entuziasm de fani, aducând vânzări cu 30% mai mari față de modelul Desire 22 Pro din anul precedent. Aceste modele au fost disponibile pe piață doar pentru 6 luni și deja au depășit vânzările generației anterioare. Astfel, compania spune că se va concentra pe dezvoltarea unor dispozitive care să continue în aceeași direcție cu variantele U23.

Conform Gizmochina, Huang Zhaoying, SVP al global business and marketing din cadrul HTC, spune că procesoarele din seria Snapdragon 7 sunt mai degrabă aliniate cu nevoile utilizatorilor de rând de smartphone-uri, oferind destulă performanță pentru o experiență bună de utilizare, la prețuri mai accesibile. Majoritatea utilizatorilor nu au nevoie de procesoarele de top din gama Snapdragon 8 care sunt foarte scumpe în comparație. Astfel, compania va oferi o atenție specială dezvoltării de telefoane mid-range performante, cu accent pe o funcție care pare să fie ignorată de mulți producători: capabilitățile de comunicare. 

Ne putem aștepta astfel în 2024 să primim cel puțin un model nou de telefoane mid-range de la HTC, probabil un model U24 sau U24 Pro. Dacă compania decide să lanseze câte două modele anual, așa cum sugerează, este posibil să le vedem pe amândouă în magazine. Modelele U23 sunt disponibile și în Europa, deci probabil că le vom putea comanda și din România atunci când vor fi lansate. În prezent U23 și U23 Pro pot fi cumpărate de pe site-ul oficial sau de la magazine care importă „neoficial” telefoanele din alte regiuni.

Sursa: Gizmochina