Qualcomm anunță Snapdragon 7 Gen 3, un nou procesor mid-range performant

Scris de | 17 noiembrie, 2023
Qualcomm anunță Snapdragon 7 Gen 3, un nou procesor mid-range performant

După anunțul oficial al lui Snapdragon 8 Gen 3, noul chipset pentru flagship-uri de la Qualcomm, producătorul american de cipuri lansează și o versiune nouă pentru mid-range-uri performante: Snapdragon 7 Gen 3. Acest procesor va aduce performanță îmbunătățită, un design intern mai modern și un aport mare de performanță, în special la capitolul GPU și inteligență artificială on-device.

Snapdragon 7 Gen 3 îmbunătățește în special performanța GPU și AI

Noul procesor are o configurație de nuclee 1+3+4, cu un nucleu principal la 2,63 GHz, trei nuclee medii la 2,4 GHz și 4 nuclee de performanță la 1,8 GHz. Această configurație va asigura un aport de performanță de 15% față de Snapdragon 7 Gen 1, care deja oferea performanță de nivelul Snapdragon 8 Gen 1 în anumite cazuri de utilizare.

La capitolul GPU, avem un nou cip Adreno, cu aport de performanță de 50% în teste de jocuri. De aseemena, raportat la consumul de energie, Snapdragon 8 Gen 3 are un procesor Hexagon NPU pentru AI care este cu 60% mai rapid. Procesorul va fi cu 20% mai eficient în consum de energie, deci ar trebui să aducă și autonomie mai bună pe dispozitivele pe care va fi utilizat. Procesorul este construit în fabricile TSMC pe arhitectură de 4nm.

Snapdragon 7 Gen 3 poate folosi display-uri 4K la 60 Hz sau FullHD la 168 Hz, iar procesorul de imagine oferă suport pentru camere de până la 200 megapixeli și filmare în 4K la 60 Hz. Și modemul este unul performant pentru mid-range-uri: Snapdragon X63 5G cu viteze de transfer de până la 5 Gbps, atât pe rețele mmWave, cât și sub-6 Ghz, cât și pentru Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3.

Primele brand-uri care vor lansa telefoane cu Snapdragon 7 Gen 3 vor fi Honor și vivo, care vor aduce modele noi spre finalul lunii noiembrie, cel mai probabil în China. Probabil că abia în 2024 vor ajunge și pe piața din Europa.

 

Etichete: , ,

Sursa: GSM Arena