iOS 17.2 adaugă încărcare wireless Qi 2 pe iPhone 13 și 14

Scris de | 6 decembrie, 2023
iOS 17.2 adaugă încărcare wireless Qi 2 pe iPhone 13 și 14

iOS 17.2 va fi cel mai mare update de la debutul versiunii 17 odată cu lansarea seriei iPhone 15. Aceasta va adăuga mai multe funcții noi și va activa o tehnologie care pare să existe deja în iPhone-uri de vreo trei generații. iPhone 15 și 15 Pro au fost deja confirmate pentru compatibilitate cu standardul de încărcare wireless Qi 2, iar odată cu iOS 17.2 și iPhone 13 și 14 vor primi compatibilitate oficială cu noua tehnologie.

iPhone-urile din ultimele trei generații au deja hardware compatibil cu noul standard wireless Qi 2

Qi 2 este cel mai nou standard de încărcare wireless, iar primele încărcătoare compatibile ar trebui să ajungă pe piață înainte de sfârșitul acestui an. Se pare că baza pentru Qi 2 este chiar standardul „MagSafe”, proprietar Apple, integrat în iPhone-uri încă de pe iPhone 12. Acesta permite încărcarea la 15W prin tehnologie wireless și are în specificații chiar și magneții care permit alinierea perfectă cu accesoriile de încărcare pentru transfer de energie mai eficient.

Apple a colaborat cu Wireless Power Consortium pentru a dezvolta standardul Qi 2 împreună, iar acum toate smartphone-urile care vor adopta noua tehnologie vor putea beneficia de avantajele pe care iPhone-urile le au de câteva generații. Vorbim despre încărcare rapidă prin wireless la 15W și magneți integrați, ceea ce va deschide noi posibilități în special pentru telefoanele cu Android, care vor putea folosi accesorii în stil „MagSafe” precum huse, sisteme de prindere magnetice în mașină, portofele, trepiede și multe altele

Se pare că tot hardware-ul necesar pentru compatibilitate cu Qi 2 era deja în modelele iPhone încă de la modelele iPhone 13, iar odată cu iOS 17.2, Apple va asigura compatibilitate cu noile accesorii pe ultimele trei generații de telefoane.

Planul este ca în viitor, încărcarea wireless prin Qi 2 să crească în putere, peste cei 15W din prezent. Nu este clar dacă și iPhone-urile compatibile cu Qi 2 vor putea crește puterea de încărcare în acest mod, sau dacă există limitări hardware care ar împiedica asta.

Ne așteptăm ca din 2024 să vedem telefoane cu sisteme de încărcare wireless Qi 2 pe piață. 

Etichete: , , ,

Sursa: via Engadget