Când se lansează OnePlus 12 în Europa

Scris de | 8 decembrie, 2023
Când se lansează OnePlus 12 în Europa

Flagship-ul OnePlus 12 a fost anunțat oficial în urmă cu doar câteva zile, însă acel eveniment a fost dedicat pieței din China. Data de lansare și prețurile anunțate deja sunt astfel valabile doar pentru acea regiune, nu și pentru restul lumii. Avem acum însă confirmarea faptului că OnePlus 12 va fi disponibil în viitorul apropiat și în Europa, însă va trebui să așteptăm până la acea dată pentru a afla mai multe detalii. Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului pentru comunitate Never Settle Summit, care a avut loc astăzi în Antwerp, Belgia.

OnePlus 12 și 12R vor debuta simultan în regiunea noastră

Conform Hardware.info, OnePlus 12 va fi lansat oficial pe piața internațională începând cu data de 23 ianuarie. La acel moment va fi organizat un eveniment de prezentare, unde compania va dezvălui prețul, disponibilitatea generală și configurațiile în care telefonul va fi disponibil local. Așa cum am văzut în trecut, există posibilitatea ca nu toate configurațiile din China să ajungă și în Europa.

Desigur, prețurile nu vor fi deloc similare cu cele din China. Toate produsele electronice livrate din China sunt supuse în Europa unor taxe în plus, care pot crește prețurile cu 20-30% față de cele din țara de origine. Desigur, trebuie luat în calcul și transportul, dar și eforturile de marketing pe care compania le face în regiune, toate fiind adăugate la prețul final. Așa cum am văzut în trecut, ne așteptăm la prețuri de peste 800 de euro pentru varianta de bază OnePlus 12, dacă nu chiar spre 1.000 de euro, având în vedere configurația de top, camerele Hasselblad performante și bateria cu capacitate foarte mare.

OnePlus-12-green

O altă veste bună pentru fanii OnePlus, care a ieșit din același Summit, este faptul că variantele „R” ale telefoanelor vor debuta și în Europa, tot la acea dată. Pentru cei care nu știu, aceste variante sunt modele cu mici compromisuri la anumite capitole cheie, care pot reduce prețul telefonului. Renunți la un ecran la fel de performant, sau poate la încărcare wireless și alte astfel de avantaje, dar primești un telefon foarte performant, la un preț mai accesibil. Astfel, OnePlus 12R va fi disponibil și în Europa, cu chipset Snapdragon 8 Gen 2 și ecran cu luminozitate de 3.000 nits. Și pentru prețul acestui model va trebui să așteptăm până la acea dată.

Cert este că OnePlus pare că va începe anul 2024 în forță în regiunea noastră, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, întrucât concurența în piață va aduce cu siguranță produse mai bune în ofertele magazinelor, la prețuri cât mai competitive. Având în vedere perioada în care se lansează, OnePlus 12 va intra în concurență directă cu Galaxy S24 Ultra de la Samsung, care se zvonește că va fi lansat cu doar câteva zile înainte.

Etichete: , ,

Sursa: Hardware.info