Apple blochează Beeper Mini, o aplicație pentru acces iMessage pe Android

Scris de | 11 decembrie, 2023
Apple blochează Beeper Mini, o aplicație pentru acces iMessage pe Android

După ce Nothing a avut o tentativă eșuată de a folosi infrastructura Sunbird pentru a permite utilizarea iMessage pe telefoanele sale cu Android, o nouă aplicație numită Beeper Mini a fost lansată pentru a oferi tuturor utilizatorilor de telefoane non-Apple acces la celebra platformă de mesagerie Apple. Distracția a durat însă doar câteva zile, întrucât Apple a blocat deja această capabilitate. Dezvoltatorii aplicației spun însă că lucrează la o soluție, ceea ce sugerează că a început un joc de-a „șoarecele și pisica” între Apple și dezvoltatorii de astfel de aplicații,

Apple începe să lupte împotriva aplicațiilor de iMessage pe Android

În timp ce soluția Nothing Chats și Sunbird au fost scoase de pe Google Play Store din cauza faptului că ofereau o soluție nesecurizată pentru mesajele trimise. Beeper Mini vine cu o soluție semnificativ mai sigură. În loc să folosească computere și mașini virtuale pentru a păcăli sistemele Apple că mesajele vin de pe un dispozitiv Apple, Beeper Mini folosește infrastructura iMessage direct.

Metoda este tot una prin care sistemele Apple sunt „păcălite”, însă este una mult mai sigură, fiind capabilă să trimită mesaje cu criptare între utilizatorii de dispozitive Apple și Android. Cea mai bună parte este că nici nu este necesar un cont de iCloud. Pur și simplu, poți da mesaje direct cu numărul de telefon, iar majoritatea funcțiilor iMessage sunt funcționale.

Apple a găsit însă o metodă de a bloca Beeper Mini și spune că nu va ceda în viitor, dorind să asigure o experiență de utilizare sigură pentru utilizatorii săi:

„La Apple, dezvoltăm produsele și serviciile noastre cu tehnologii de securitate și confidențialitate de vârf din industrie, concepute pentru a oferi utilizatorilor control asupra datelor lor și pentru a păstra informațiile personale în siguranță. Am luat măsuri pentru a proteja utilizatorii noștri prin blocarea tehnicilor care exploatează datele de autentificare false pentru a obține acces la iMessage. Aceste tehnici au prezentat riscuri semnificative pentru securitatea și confidențialitatea utilizatorilor, inclusiv posibilitatea expunerii metadatelor și activarea mesajelor nedorite, spamului și atacurilor de phishing. Vom continua să facem actualizări în viitor pentru a proteja utilizatorii noștri.”, au declarat reprezentanții Apple

Se pare că problema principală pentru Apple a fost faptul că sunt folosite ID-uri „clonate” de dispozitiv pentru a putea accesa iMessage.

Beeper Mini se va lupta cu Apple

Având însă în vedere că Beeper Mini nu se lasă, cel mai probabil, vor putea fi folosite și alte metode pentru a permite mesagerie între Android și iOS prin iMessage:

„Lucrările continuă pentru a remedia problema care a cauzat întreruperea Beeper Mini. Ne dăm seama de cât de dificil a fost acest lucru pentru cei care au iubit să folosească Beeper Mini și ne pare extrem de rău de inconvenient. Cu toate acestea, ne simțim bine și sperăm să avem vești bune de împărtășit în curând.”

Acest tip de aplicații sunt o amenințare directă pentru Apple, întrucât mulți utilizatori ar renunța la iPhone sau ar cumpăra alt tip de telefoane pentru copii și rude, dacă ar putea accesa mesageria prin iMessage. Astfel, chiar dacă Beeper Mini respectă securitatea Apple, mesajele fiind transmise în mod criptat către rețeaua sa, Apple face tot posibilul pentru a bloca utilizatorii de Android.

Beeper Mini nu este însă o aplicație gratuită. Utilizatorii de Android puteau testa pentru 7 zile gratuit, urmând ca apoi accesul să coste 2 dolari/euro pe lună.

Sursa: Engadget