Când se lansează Threads în Europa. Meta ne pregătește o surpriză

Scris de | 11 decembrie, 2023
Când se lansează Threads în Europa. Meta ne pregătește o surpriză

Threads s-a lansat în primăvară și a strâns rapid peste 100 de milioane de conturi active pe platformă, însă faptul că la scurt timp platforma a fost blocată în Europa a scăzut din entuziasmul utilizatorilor din jurul acesteia. Se pare însă că Meta poate acum să ofere o experiență de utilizare care se supune legislației europene, iar lansarea platformei va avea loc joi, pe 14 decembrie în toate țările UE, conform cronometrului care numără până pe această dată, la ora 13:00 a României.

Threads va veni în Europa pe 14 decembrie

Momentul pare să fie oportun pentru Meta, întrucât platforma X/Twitter, rivală, nu este într-o poziție foarte bună. Elon Musk a declarat public că nu va permite „șantajul” din partea publicitarilor care se retrag de pe X pentru declarațiile problematice pe care acesta le face. Astfel, o platformă similară în funcționalitate, dar cu o conducere mai puțin volatilă ar putea reprezenta o alternativă bună atât pentru utilizatori, cât și pentru companiile din publicitate.

Deși la prima vedere Threads este o „clonă” de Twitter, adevărul este că există câteva diferențe importante. În primul rând, Threads nu este o rețea de sine stătătoare, ci este o componentă a Instagram. Utilizatorii de Instagram își pot păstra ID-ul original și pot conecta cele două profiluri într-unul unitar. Apoi, Meta spune că nu va acorda prioritate conținutului de tip știri, în timp ce pe X acesta este cel mai popular. O mare diferență apare însă atunci când vorbim de moderarea conținutului și utilizatorilor. X sub Elon Musk este o platformă mai liberă care nu mai pedepsește atât de aspru vocabularul „colorat” și injuriile. Threads folosește același tip de moderare precum pe Facebook și Instagram, semnificativ mai strict.

În prezent, cei din UE care au reușit să își înscrie conturi pe Threads la lansare nu pot decât să vadă conținutul publicat, fără posibilitatea de a crea postări noi sau de a interacționa cu cele ale altor utilizatori de pe platformă.

Etichete: , , ,

Sursa: Threads